Plannen om een eigen zaak te starten, pas gestart of reeds enkele jaren bezig? Op zoek naar financiering of subsidies om je onderneming van grond te krijgen of een stevige boost te geven? Dan biedt deze opleiding het antwoord op jouw vragen rond financiële en fiscale gunstmaatregelen voor starters! Tijdens deze sessie worden de recente fiscale gunstmaatregelen voor startende en jonge ondernemingen toegelicht. Bovendien worden enkele bestaande maar onvoldoende gekende steunmaatregelen onder uw aandacht gebracht. We staan ook stil bij de belangrijkste fiscale verschillen tussen eigen inbreng in kapitaal en geld lenen aan uw vennootschap.

De nieuwe startersmaatregelen werden gepubliceerd in het Staatsblad van 18 augustus 2015. Deze opleiding is dus brandend actueel en een must voor elke startende ondernemer!

Wat en voor wie?

Voor wie

Startende en jonge ondernemers (zowel eenmanszaken als vennootschappen van minder dan 4 jaar oud) die op zoek zijn naar financiering/steun voor hun onderneming en die op de hoogte willen zijn van de belangrijkste fiscale en financiële steunmaatregelen.

Waar en wanneer?
Programma

Komen onder meer aan bod:
- de tax shelter voor wie investeert in het kapitaal van een startende vennootschap
- de vrijstelling van RV op interesten van sommige leningen aan starters
- de verlaging van loonkosten voor starters
- de Startlening+ en de KMO-cofinanciering
- de Winwinlening
- de KMO-portefeuille
- de fiscale verschillen tussen eigen inbreng in kapitaal en geld lenen aan uw vennootschap