Je bent afgestudeerd als fitness instructeur en wilt je verder specialiseren? Schrijf je dan in voor de opleiding Personal trainer! Je leert werken in verschillende omgevingen en met 'new trend materials'. Je bent in staat om advanced fitness training te geven. Je scherpt je coaching en business skills aan en leert alles van assessment tot functieonderzoek.


Een personal trainer werkt voornamelijk in een één-op-één relatie met de klant. Samen werken trainer en klant aan een persoonlijk doel in een veilige en uitdagende omgeving. Na het intakegesprek waarbij de trainer precies te weten komt welke doelstellingen de  klant wil nastreven wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en de fysieke mogelijkheden van de klant.  De personal trainer geeft (beweeg-)advies, begeleidt en motiveert zijn klant tijdens het uitvoeren van de oefeningen en stuurt bij waar nodig. De personal trainer zorgt ervoor dat de klant volhoudt en het beoogde resultaat effectief behaald wordt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Personen die professioneel gepassioneerd zijn door fitness, welzijn, sport en gezondheid en die hun skills en kennis een niveau hoger willen tillen.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Weekend26 september 2020lessenroosterSint-Niklaas599 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • Mentale coaching en leiding geven  12u
  • Opstellen individueel trainingsprogramma  24u
  • Individuele personal training  36u
  • Business skills 12u
  • Personal training microteaching  16u
  • Eindproef 1u

 

 

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Kwalificatiebewijs kunnen voorleggen van een fitness vooropleiding.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het goed doorlopen van het volledige traject , ontvang je het erkend GETUIGSCHRIFT 'Fitness Personal trainer'.
Ontvang ik een getuigschrift of diploma? Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook de SYNTRA cursus ondernemerschap volgt en slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse gemeenschap.

Met de steun van