Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant, en het winkelmandje perfect werkt. Je staat in voor hedendaagse websites en apps. Na de opleiding kan je een project van A tot Z op jou nemen.

Je verwerft niet enkel specifieke programmeercompetenties. Ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt, komen ruim aan bod. Projectmatig werken en Samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Immers, nadien zal je zelden alleen ontwikkelen, maar ga je samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) frontend developer wil uitbouwen. Je hebt voldoende kennis Engels, wiskundig denken en logisch redeneren. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Je volgt twee avonden per week les, gedurende twee jaar. Een deel van de opleiding verloopt via (digitaal) afstandsonderwijs. Er is eveneens individuele coaching voorzien.

Eerste jaar

Starten als frontend developer doe je niet zo maar. Een aantal essentiële zaken moet je eerst beheersen: je leert logisch redenerenen en verwerft een basiskennis programmeren, je ontdekt wat databanken zijn en hoe je ermee databanken kan werken (normalisaties, queries, SQL, ...). Vervolgens worden de eerste stappen gezet in projectmanagement (scrum/agile) en programmeren in HTML/CSS en javascript. In team wordt aan een klein eindproject gewerkt.

Tweede jaar

Het tweede jaar staat in het teken van de eindproef. In team en volgens de scrum-methode werk je een groot project uit. Gaandeweg kom je in aanraking met het zwaardere programmeerwerk in HTML en javascript. Bootstrap en Angular zijn de frameworks waarmee je werkt. Daarnaast wordt verder ingezoomd op de nodige arbeidsmarktcompetenties: presentatietechnieken, IT-markt, GDPR, projectmanagement, scrum & agile, etc.

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop mee naar de les. Dat mag zowel MAC als PC met een recente configuratie (12-16 GB ram, goede processor) zijn.
Niet zelden werk je ook thuis verder aan den opdracht.

De vermelde prijs is de prijs van het eerste jaar.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Als je voldoende aanwezig bent in de lessen en slaagt voor examens en eindproef, ontvang je een getuigschrift frontend developer. Onze getuigeschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse regering.

Met de steun van