Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om taarten en gebak te maken met professionele recepten.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om in je eigen zaak een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden.

Wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module harde en zachte luxedegen.

Waar en wanneer?
Programma

Planning; Cake-, amandel- & biscuit beslagen & kookdegen (javanais, misérable, bokkenpootjes, …)

datum

onderwerp

soorten

Les 1

cakebeslagen

brownies

Cake met praliné, hazelnoot en citroen

financier

frians

Les 2

Kookdegen

soezenbeslag

eclairs

zwaantjes

soezen

profiterol

Les 3

Biscuits

traditioneel

Biscuittaart met marsepein

Biscuittaart met fruit

Les 4

Biscuits

chocoladebiscuit

sachertaart

Kookdegen

Eiwit beslag

rotsjes

Les 5

Biscuits

Biscuit - vanille

Sprits (Gevuld koekje met mokka-crème)

Bokkenpootjes

spiegeltjes

baisers

Les 6

Biscuits

Amandelbiscuit, jecondebiscuit, …

javanais

misérable

Operette van hazelnoot en chocolade

operette van pistache en framboos

Aanvullende info

mee te brengen naar de les:

beroepskledij (bakkersvest of schort)

 

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar en werkt in de horeca- of voedingssector

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Met de steun van