Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak en broodjes willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om gebak en broodjes te maken met professionele recepten.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor bakkers, chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Wat na de opleiding

Na de opleiding ben je in staat om zelf luxe banketproducten te vervaardigen, wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module puddingen, mousses en bavaroises.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Planning; Harde & zachte luxe (Vlechten, hotelbroodjes, Turks brood, focaccia, …)

datum

onderwerp

soorten

Les 1

Harde luxe

hotelbroodjes

Brussels / gekapte pistolets

tijgerpistolets

Assortiment tafelbroodjes (sesam, maanzaad, zachte pistolets, …)

Les 2

Harde luxe

Stokbrood

korenhalmen

Turks brood

Marokkaans brood

Les 3

hartig

fougassen

Provençaalse fougassen

Focaccio broodjes

Jagersbrood

Les 4

Zachte luxe

Zachte sandwiches

Paashazen

paasnestjes

Vlaamse brioches

Les 5

Gevulde zachte luxe

knipsandwiches

Crème brioches

Gevulde flappen

chocoladeknikkers

Les 6

Zachte luxe

Assortiment vlechten

Aanvullende info

mee te brengen naar de les:

beroepskledij (bakkersvest of schort)

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar en werkt in de horeca- of voedingssector.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging

Met de steun van