Een hip item dezer dagen is "gezond leven", we willen gezond eten, gaan sporten en op tijd wat ontspanning voor een gezonde geest in een gezond lichaam. in deze opleiding staan we stil bij ons dagelijks brood en gaan we broden bereiden met verschillende graansoorten als tarwe, haver, rogge, spelt,... . Deze gecombineerd met verschillende zaden als sesam, chia, maanzaad,... Deze broden geven we ook een smaakevolutie mee door minimaal gebruik te maken van gist en over te schakelen op desems en lange rijstijden (met eventueel gebruik van koeling) zodat het brood op een natuurlijke manier zijn kwaliteiten ontwikkelt wat de smaak en vershoudbaarheid alleen maar ten goede komt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Bakkers en hun medewerkers.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond25 april 2019lessenroosterSint-Niklaas220 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma
  • voedingswaarde en werking van verschillende graansoorten en zaden
  • theorie desems
  • zelf een desem bereiden en bewaren
  • verschillende broden bereiden met desem
Aanvullende info

Deze opleiding wordt gegeven door Serge Algoedt, proefbakker in de r&d afdeling bij Vandemoortele.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft eerder de opleiding brood- en banketbakker gevolgd of heeft relevante aantoonbare werkervaring.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Met de steun van