De verkoop van allergenenvrije voeding en dan in het bijzonder gluten- en lactosevrije voeding stijgt jaarlijks exponentieel. De voorbije jaren is deze markt jaarlijks gemiddeld 15% gegroeid, de meeste consumenten kopen deze producten niet uit medische overwegingen (bron: Mintel Free from food 2014). Deze markt heeft een gigantisch potentieel. Om eigen marktaandeel te behouden is het essentieel om ook aan die vraag (ten dele) te kunnen voldoen. Dit kan door eigen productie of doorverkoop. In elk geval moet je als handelaar je klant op een gedegen manier kunnen informeren.    

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor actieve ijsbereiders, bakkers of cursisten die een opleiding ambachtelijk ijsbereider volgen.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

We bieden een antwoord op de volgende vragen. Welke allergenen vinden we terug in de ijsbereiding? Op welke manier informeer je je klanten het best? Welke voorzieningen moet je treffen om in een (gedeeltelijk) allergenenvrij aanbod te kunnen voorzien? Kan je dit als ijsbereider zelf nog rendabel produceren?

Aanvullende info

Docent Didier Van Hoof heeft een jarenlange ervaring als ijsbereider én consulent ijsbereiding. Hij kan cursisten zowel op een theoretisch onderbouwde als praktijkgerichte manier begeleiden.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent ijsbereider, brood-en banketbakker of je volgt momenteel één van beide opleidingen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

na de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Met de steun van