Lean is een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethodiek. Bedrijven die Lean Management gericht toepassen ervaren kostenreductie, snellere doorlooptijden, meer betrokkenheid van personeel en partners en een betere kwaliteit.

Lean Management is de methodiek waarmee je deze duurzame verbetering tot stand brengt. In deze introductie leer je problemen in processen opsporen, analyseren en reduceren. Daarnaast ontwikkel je de competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Je brengt jezelf en je organisatie naar een hoger niveau.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor iedereen die in aanraking komt met Lean, of er mee wil starten: plantmanagers, productieverantwoordelijken, productieleiders of assistent productieleiders, shiftmanagers, lijnverantwoordelijken, afdelingsverantwoordelijken, algemeen verantwoordelijken, onderhoudsmanagers, operationsmanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, logistiek verantwoordelijken en administratief verantwoordelijken…

Waar en wanneer?
Programma

Voorkennis over Lean is niet noodzakelijk. Tijdens deze 3-daagse training behandelen wij de historiek, achtergrond en filosofie van Lean, zodat je weet waar de methodieken vandaan komen. Verder begint de training bij de basis van Lean en worden de begrippen duidelijk uitgelegd en toegelicht. Alle belangrijke Lean zaken zoals de 7+1 waste, smed, 5s, value stream, pdca, push-pull… komen aan bod.

Tijdens de opleiding krijg je een duidelijk beeld van hoe een lean structuur kan opgebouwd worden, en waar je organisatie zich kan op baseren voor de uitrol van Lean.  Na 3 dagen ben je op de hoogte van de meest gebruikte technieken en kan je deze ook zelf beginnen toepassen.