Sinds 2012 is de gloeilamp uit de productie en handel genomen in de EU, omdat deze vorm van verlichting teveel stroom verbruikt. In 2018 gaat hetzelfde gebeuren met de halogeenlamp. Enkel verlichtingsbronnen met energielabel A of B mogen vanaf 2018 nog geproduceerd en verhandeld worden binnen Europa. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar LED verlichting in rap tempo toeneemt. Waar LED verlichting twee jaar geleden nog een bijzondere, alternatieve keuze was voor halogeenverlichting, is de vorm van verlichting nu al op weg om de nieuwe “mainstream” lichtbron te worden.

Waar LED’s voorheen nog als innovatieve vorm van verlichting werden gezien, duikt de techniek tegenwoordig in razend tempo op in alle denkbare toepassingen. In openbare ruimtes en gebouwen en op straat komen we ook steeds vaker LED verlichting tegen in o.m. lantaarnpalen, stoplichten, autoverlichting en reclameverlichting. Duidelijk is dat LED de status van innovatief en vernieuwend voorbij is: LED wordt op korte termijn net zo normaal als halogeenlampen momenteel nog zijn.

De onophoudelijke innovatie in de LED-verlichtingstoepassingen vergt van de installateur een permanente up-to-date scholing om op een correcte manier deze nieuwe technieken in bestaande of nieuwe projecten in te passen. Dankzij deze korte opleiding word jij met voorsprong een specialist in LED-toepassingen!

Wat en voor wie?

Voor wie

Residentieel elektrotechnisch installateurs en elektrotechnici

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma
  • Fabels en feiten over LED-lichtbronnen en types LED-bronnen
  • Verschillende dimmers voor verschillende LED-sturingen
  • Binnen- en buitentoepassingen: praktisch
  • Praktische voorstelling voor de montage van LED-strips/wall washers
  • Herstelling van LED-armaturen

Met de steun van