Als bedrijf krijg je vaak de vraag om op te treden als stageplaats of leerwerkplek. Dit is een unieke kans om jou als werkgever op een correcte manier bekend te maken.

Het aanstellen van een mentor binnen jouw organisatie voor de begeleiding van leerlingen op de werkvloer heeft voor jou als bedrijf een aantal directe voordelen. Een goed opgeleide mentor heeft bijkomend een financiële return: je kan immers een forfaitaire kwartaalvermindering krijgen van de werkgeversbijdragen in de sociale zekerheid. Deze opleiding voldoet met andere woorden aan de doelgroepvermindering voor mentoren van de Vlaamse overheid.

Wil je de stap zetten om een jongere via duaal leren, werkplekleren of stage in je bedrijf te begeleiden? Of heb je een jongere in opleiding maar weet je niet altijd goed hoe je de begeleiding best aanpakt? Dan is deze mentoropleiding iets voor jou.

Grijp deze kans en bouw jouw bedrijf uit tot een krachtige leeronderneming.

Wat en voor wie?

Voor wie

Elke werknemer of werkgever die een cursist duaal leren, stagiair, leerjongere… wil opleiden of aan het opleiden is.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag02 september 2019lessenroosterSint-Niklaas121 Euro
Avond11 september 2019lessenroosterBrussel121 Euro
Avond08 oktober 2019lessenroosterGent121 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Kom naar onze infoavond op donderdag 22 augustus.   Meer weten

Programma
  • Een intake-gesprek voeren met een jongere
  • Correcte en duidelijke afspraken maken
  • Een opleidingsplan opstellen
  • Individuele instructie geven
  • Een gesprek voeren met een jongere
  • Coachende eigenschappen
  • Feedback geven
  • Omgaan met weerstand
Aanvullende info

Een bedrijf dat momenteel of in het verleden een cursist uit een opleiding van SYNTRA Midden-Vlaanderen opleidt of opgeleid heeft, kan deze mentoropleiding gratis volgen. In dit geval stuurt u om in te schrijven een mail naar karen.wens@syntra-mvl.be.

De opleiding focust zich vooral op de begeleiding van een leerjongere of een cursist duaal leren op de werkvloer maar staat open voor iedereen die een stagiaire of werknemer wil coachen in het bedrijf.

Het volgen van dit traject leidt tot een leerbewijs en wordt uitgereikt op het einde van de laatste sessie. De opleiding voldoet ook als erkende mentoropleiding voor de overheid. Meer info over de mentorkorting vind je op www.werk.be

Met de steun van