Als bedrijf krijg je vaak de vraag om op te treden als leerwerkplek voor duaal leren of als stageplaats. Dit is een unieke kans om jou als werkgever op een correcte manier bekend te maken.

Het aanstellen van een mentor binnen jouw organisatie voor de begeleiding van leerlingen op de werkvloer heeft voor jou als bedrijf een aantal directe voordelen. Een goed opgeleide mentor heeft bijkomend een financiële return: je kan immers een forfaitaire kwartaalvermindering krijgen van de werkgeversbijdragen in de sociale zekerheid. Deze opleiding voldoet met andere woorden aan de doelgroepvermindering voor mentoren van de Vlaamse overheid.

Wil je de stap zetten om een jongere via duaal leren, werkplekleren of stage in je bedrijf te begeleiden? Of heb je een jongere in opleiding maar weet je niet altijd goed hoe je de begeleiding best aanpakt? Dan is deze mentoropleiding iets voor jou.

Grijp deze kans en bouw jouw bedrijf uit tot een krachtige leeronderneming.

Wat en voor wie?

Voor wie

Elke werknemer of werkgever die een cursist duaal leren, stagiair, leerjongere… wil opleiden of aan het opleiden is.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond13 oktober 2020lessenroosterGent121 Euro
Avond12 november 2020lessenroosterSint-Niklaas121 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • Een intake-gesprek voeren met een jongere
  • Correcte en duidelijke afspraken maken
  • Een opleidingsplan opstellen
  • Individuele instructie geven
  • Een gesprek voeren met een jongere
  • Coachende eigenschappen
  • Feedback geven
  • Omgaan met weerstand
Aanvullende info

De opleiding focust zich vooral op de begeleiding van een leerjongere of een cursist duaal leren op de werkvloer maar staat open voor iedereen die een stagiaire of werknemer wil coachen in het bedrijf.

Het volgen van dit traject leidt tot een leerbewijs en wordt uitgereikt op het einde van de laatste sessie. De opleiding voldoet ook als erkende mentoropleiding voor de overheid. Meer info over de mentorkorting vind je op www.werk.be

Met de steun van