Ben je als barista ook gebrand om aan microroasting te doen?

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die de opleiding barista reeds gevolgd heeft of een relevante praktijkervaring kan voorleggen.

 

Wat na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding heeft u de mogelijk om zich verder te verdiepen in de technieken van het koffiebranden.

Waar en wanneer?
Programma

De cursus start met een introductie over het topic "groene koffie" aan de hand van diverse stalen en een presentatie. De smaak in het kopje wordt immers niet alleen bepaald door de diversiteit aan bonen, teelwijze,... De wijze waarop bonen gebrand worden zijn evenzeer bepalend voor de smaak van het eindproduct.

Het proces van het branden zal eerst theoretisch toegelicht worden aan de hand van de verschillende types koffiebranders en diverse types van hitteoverbrenging. Er wordt besproken welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van aroma's. We staan ook stil bij de chemische en fysische veranderingsprocessen.

In het praktische gedeelte legt barista Maggie Dean de werking van de Probatino tot in detail uit en wordt ineens ook de eerste "roast" besproken. Elke roast bestaat uit 1 kg koffiebonen.

Nadien gaat u zelf aan de slag met verschillende groene koffies afkomstig uit diverse landen. Nadien volgt de beoordeling van de verschillende cups in groep. 

 

Aanvullende info

Docente Maggie Dean is reeds jaren en begrip in de koffiewereld. Zij is één van de weinige erkende barista om ook de SCAE opleidingen te geven. recent behaalde zij opnieuw zilver op het BK Latte Art.

De opleiding gaat door in campus Schuilenburg (Dendermonde). Dranken en lunch zijn eveneens inbegrepen in het inschrijvingsgeld. 

 

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt de opleiding Barista reeds gevolgd of je kan relevante praktijkervaring aantonen. 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

Voor meer info kunt u mailen naar steve.de.vroe@syntra-mvl.be