Patroontekenen is een kunst op zich. Zeker voor haute couture en kwaliteitsconfectie is een uitzonderlijk goede pasvorm noodzakelijk. Bovendien worden in hedendaagse modetendensen voor specifieke mouwen en kragen gekozen. Dan heb je een gespecialiseerde patroontekenaar nodig die hier wel weg mee weet.

In deze opleiding vervolmaak je je in het uittekenen van een aantal kledingsstukken (bv. kleedjes, jassen) met uiteenlopende afwerkingen, afgestemd op huidige tendensen (en verschillende moeilijkheidsgraden). Afhankelijk van het model komt de specifieke mouw- en kraagstudie aan bod. In dertien lessen verfijn je jouw vaardigheden zodat je na afloop van de lessenreeks elk kleed, met elke mouw of kraag, kan uittekenen

Wat en voor wie?

Voor wie

Wie al een vooropleiding patroontekenen heeft genoten, kan zich in deze lessenreeks vervolmaken in het tekenen van patronen waarbij een uitzonderlijk goede pasvorm nodig is. Zeker als je interesse hebt in de specifieke en hedendaagse afwerkingen van kledingsstukken, biedt deze opleiding net wat je nodig hebt.

Waar en wanneer?
Programma

In dertien lessen komen verschillende aspecten aan bod:

  • basisopstelling van een kledingstuk met specifieke toegiften en verwerken van centrage in modellijnen
  • studie van de drapagemogelijkheden bij bv. een kleedje of jas
  • studie en uitwerking van de mouwen in functie van het kledingstuk (bv. aangesneden kimono, klassieke mouw, kimono met ruit, raglanmouw)
  • studie en uitwerking van kragen in functie van het kledingstuk (bv. hemdsbloeskraag, sjaalkraag, kraag en opslag, andere constructiekragen)
  •  afwerking
Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is bedoeld voor wie over een basiskennis patroontekenen. Bij voorkeur volgde je reeds het ondernemingstraject Patroontekenaar.

Met de steun van