In de bouwwereld is momenteel een digitale revolutie gaande met verstrekkende gevolgen. De kern hiervan is het BIM-model (Building Information Model), een 3D gebouwmodel dat alle informatie bevat over het project en een doorgedreven coördinatie en inzicht in het gebouw mogelijk maakt.

Om met dit BIM-model vlot te kunnen werken is het nodig bepaalde nieuwe werkmethodes aan te leren zodat men snel de vruchten kan plukken van deze nieuwe technologie.

Praktische technieken worden aangeleerd om snel een grondig inzicht in het model te krijgen alsook zelf bijkomende views en meetstaten te kunnen maken.

Wat en voor wie?

Voor wie

Architecten, bouwkundig tekenaars, aannemers, facilitair gebouwenbeheerders en andere bouwprofessionals.

Waar en wanneer?
Programma
  • Introductie van het BIM-concept
  • Verkennen van Revit gebruikersinterface
  • Maken en gebruiken van views
  • Vignetten, legendes en plotbladen
  • Parameters
  • Genereren meetstaten
  • Exporteren naar DWG

De opleiding wordt gegeven aan de hand van een voldragen gebouwmodel dat stap voor stap doorgelicht wordt.

 

Aanvullende info

Mee te brengen: eigen laptop met Autodesk Revit (laatste versie) geïnstalleerd + verlengkabel

De Revit software kan als studentenlicentie gratis gedownload worden van volgende website: http://www.autodesk.com/education/free-software/revit

De opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders tewerkgesteld in PC124 hebben recht op premies voor avond- en zaterdagopleidingen, tussenkomst in de opleidingskost, tussenkomst van € 15 per uur in de loonkost aan de werkgever en het stelsel van tijdelijke werkloosheid via winteropleiding. Meer info: www.constructiv.be.

De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.

 

Met de steun van