Het hoofddoel van SMED is om stilstand van de machines te minimaliseren. Wat minder gekend is, is dat SMED echter ook kan helpen om andere processen die vandaag grote stilstanden of omstellingen kennen om te vormen tot processen die zonder veel stilstanden verlopen. Denkt u maar aan het opruimen en voorbereiden van een operatiezaal tussen 2 operaties door, het reinigen van voedingsmiddelen machines,…

Het programma start met een uitgebreide instructie over de SMED-methodiek. Daarnaast wordt aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd hoe je SMED binnen jouw bedrijf kunt implementeren.

Wat en voor wie?

Voor wie

Dit programma richt zich tot plantmanagers, productieverantwoordelijken, productieleiders of assistent productieleiders, shiftmanagers, lijnverantwoordelijken, afdelingsverantwoordelijken, algemeen verantwoordelijken, onderhoudsmanagers, operationsmanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, logistiek verantwoordelijken en administratief verantwoordelijken.

Waar en wanneer?
Programma

Na het doorlopen van het programma heeft u inzicht in de noodzaak van omsteltijdreductiemethoden en u krijgt oplossingen voor omsteltijdreductie aangereikt.

Tevens bent u in staat om binnen het eigen bedrijf een project voor omsteltijdreductie uit te voeren en aan te geven hoe de organisatie rond de werkplekken daarvoor moet worden opgezet.