Via deze bouwsteen leer je hoe een basisversie van een dienst/product zo snel mogelijk op de markt los te laten. Op manier kan je nog in de voorbereidingsfase, vóór de opstart, zoveel mogelijk feedback verzamelen van klanten en je product/diensten aanpassen. Je ontdekt waar wel en geen interesse voor is. Door de Lean Start-Up methodiek vermijd je om tijd en energie te verspillen aan een idee waar geen interesse voor is in de markt. Misschien kom je wel op een nieuw idee waar wel interesse voor is…?

Wat en voor wie?

Voor wie

 (Pre)starters met een ondernemersidee. Dit idee kan erg concreet zijn of nog pril en embryonaal.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Programma (1 sessie):
Tijdens de opleiding werkt de starter een eigen plan van aanpak voor zijn ondernemersidee via volgende stappen;
- Hoe préstartfase organiseren: Bepalen van doelstellingen voor opstart, Inschatten risico’s en kansen, Ondernemerschap beheren
- Bouwen: Ontwikkeling basisversie product/dienst, Factoren en voorwaarden voor basisversie, Principes van MVP (Minimum Viable Product), Hoe product/dienst voorbereiden op de markt?
- Meten : Marktonderzoek - testen van de markt, Opstellen van data en informatie die we willen te weten komen, Analyseren van invloeden van klantengedrag
- Leren: Analyseren van marktinformatie, Aanpassen van product/dienst

Aanvullende info

Deze workshop is een onderdeel van het traject " Start me up " die jou ondersteunt bij de uitbouw van jouw zelfstandige zaak.
Voor meer info www.succesvolstarten.be of marleen.vanlierde@syntra-mvl.be

Met de steun van