De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon-tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is.

India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond. Ann Vansteenkiste, docente, ondernam deze reis al letterlijk en wil graag haar opgedane kennis overbrengen

Wat en voor wie?

Voor wie

Chefs, traiteurs, bartenders, uitbaters tearoom, herboristen, aromatherapeuten en hun medewerkers.

Wat na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond14 november 2017lessenroosterGent320 Euro
Alle prijzen vrij van BTW

Interesse in deze opleiding? Ontdek er alles over op onze  infoavond op 24/8 van 18 tot 21 uur

Programma

Les 1

De basis China

  • Aroma’s, geuren en smaken:  Hoe proef je thee?
  • Wat is thee?
  • De geschiedenis en de soorten thee met hun productieproces.
  • Proeverij van witte en groene Chinese thee.

Les 2

De basis China

  • De gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee met vergelijkende studie.
  • Proeverij van Oolong en zwarte thee.

Les 3

De basis China

  • Het verhaal van Pu Erh .
  • Proeverij van Pu Erh.
  • Het verhaal van water.
  • De gezondheid en medicinale eigenschappen van thee.

Les 4

Blends

  • Chinese proeverij van verschillende Chinese theesoorten met herkennen van conventionele thee tov biologische thee

Les 5

Aroma’s

  • Blends  en gearomatiseerde thee .
  • Begeleide workshop tot het maken van eigen blend en aromatiseren van thee .

Les 6

Ceremonies

  • De theeceremonies.
  • Ondergaan van een Chinese theeceremonie met meditatiemoment.

 

Aanvullende info

De docente is de bekende theesommelier Ann Vansteenkiste, zij is:
• Herborist en aromatherapeut
• Theemeester en theesommelier
• Auteur van het boek "De Stille Kracht van Thee" en "zelfgeplukt" 
• Auteur van theekaarten in o.a. Oud Sluis, Manoir Stuyvenberg, Bistro R, Hof Van Cleve, ...  

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar. Bij voorkeur werk je al met thee in een professionele context.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging en kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.