Wist je dat 1,5% van de Vlamingen vegetariër is en dat 1 op 10 Vlamingen minstens 3 keer per week vegetarisch eet? Ze doen dit graag thuis, maar evengoed op restaurant. Voel je dat jouw vegetarisch aanbod of kennis van de vegetarische keuken nog wat gekruid kan worden? Dan is deze 'Veggie voor beginners' beslist iets voor jou!

Dankzij de doorbraak van veggie en de vele kookprogramma's mag dat vegetarisch best wel wat meer zijn dan een salade geitenkaas of een trio van kaaskroket met slaatje.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen met interesse in de vegetarische keuken

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond12 november 2019lessenroosterGent180 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Les 1: Inleiding tot vegetarisme
- Opbouw volwaardig vegetarisch menu
- Werken met de natuur en haar seizoenen
- Essentials in de vegetarische keuken
 
Les 2: Vleesvervangers
- Overzicht vleesvervangers
- ‘andere’ vervangers
 
Les 3: Noten, zaden, peulvruchten, granen
- Belang van essentiële voedingsstoffen
 
Les 4: Smaken, kruiden en texturen
- Smaakmakers: soja, miso, zeewier, edelgist
- Wereldwijde geuren en kleuren

Aanvullende info

Docente Ann Veeckman heeft een klassieke koksopleiding genoten en heeft zich daarna door bijscholing en zelfstudie gespecialiseerd in de plantaardige keuken, met bijzondere aandacht voor productkennis en wereldkeuken.

Ze is actief als cateraar en werkt als docent o.m. voor EVA vzw, specifiek voor de opleidingen naar professionelen.

 

Wat voorzie je zelf :

- keukenschort

- demi chef mes

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Met de steun van