Je leert meerdere soorten brood en aanverwante producten bakken, je leert allerlei soorten gebak en taarten maken. Ook leer je hierbij rekening te houden met de hygiënevoorschriften. Praktijklessen en werkplekleren helpen je het beroep nog beter te beheersen. In de cursus basis bedrijfsbeheer word je op de hoogte gebracht van commerciële, juridische en financiële aspecten van het ondernemerschap en ben je volledig in orde met de vestigingswetgeving als je als zelfstandige wil starten.

Wat en voor wie?

Voor wie

Steek jij graag meteen de handen uit de mouwen? Dan is deze opleiding voor jou.

  • Meer dan 60% van je opleiding ben je aan de slag in een bedrijf. Daar leer je al doende het vak, meteen op de werkvloer, en onder begeleiding van een professional. Het werkplekleren is onbezoldigd.
  • De overige tijd krijg je theorie- of praktijkles op de SYNTRA-campus, als aanvulling op wat je leert op de werkvloer.
  • Je kan rekenen op een uitstekende begeleiding doorheen je volledige opleiding, zowel op de campus als in het bedrijf. Zo weet je zeker dat alles vlot verloopt.
  • Je zoekt zelf een bedrijf, maar wij helpen je stap per stap. Die hulp gaat veel verder dan het schrijven van een sollicitatiebrief of CV. Heb je geen contacten, dan beschikken wij over de nodige adressen.
  • Slaag je voor de opleiding, krijg je een diploma, erkend door de Vlaamse Overheid.
  • Omdat je dankzij dit type opleiding al heel wat concrete werkervaring hebt, is de kans op tewerkstelling na het afstuderen zeer groot. Bijna 90% van de cursisten, heeft na het afstuderen meteen een job. Nog eens 25% daarvan start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze coach Steve De Vroe via steve.de.vroe@syntra-mvl.be of . Tijdens een verkennend gesprek gaan jullie samen na of het beroep en deze vorm van leren iets voor jou zijn.

Wat na de opleiding

Na de opleiding ontvang je een getuigschrift bedrijfsbeheer en een diploma brood- en banketbakker, nadien heb je de mogelijkheid om je te vestigen als zelfstandig brood- en banketbakker.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Basis brood- en banketbakker

  • Verwerven van basishandelingen en vaardigheden
  • Toepassing bij degen, beslagen, crèmes, garneertechnieken
  • Basis hygiëne- en veiligheidsregels

Degen

  • Brood
  • Bladerdeeg
  • Luxe degen
  • Boterdegen

Beslagen en taarten

  • Biscuit en cakebeslagen
  • Soezen
  • Taarten
  • IJs
  • Marsepein

Luxe degen en banketproducten

  • Zachte en harde luxeproducten
  • Bladerdeeg
  • Broodspecialiteiten
  • Luxe banketproducten

Basis chocolade

  • Soorten chocolade
  • Basistechnieken (smelten, tempereren, moduleren, pralineren)

Toegepaste bedrijfsvoering

  • Wetgeving
  • Vergunningen
  • BTW en fiscaliteit
  • Kostprijsberekening
  • Bewaar- en opslagtechnieken
  • Veiligheid en hygiëne
  • Bedrijfsuitrusting en infrastructuur

Basiskennis bedrijfsbeheer

  • Basis boekhoudkundige begrippen
  • Gepersonaliseerde haalbaarheidsstudie met commerciële, juridische en financiële thema’s
Aanvullende info

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld:

  • lessen
  • handboeken
  • opvolging/coaching werkplekleren

Niet inbegrepen in inschrijvingsgeld:

  • Outfit cursisten (ongeveer €146,00 voor kledij en schoeisel)
  • Basisgereedschap (ongeveer €146,00)

Beide zaken kunnen in de les bij een huisleverancier aangekocht worden. Gelieve daarvoor cash of bancontact te voorzien in de eerste lesweek van het cursusjaar.

Deze opleiding is erkend door VDAB en kan ook volledig (inschrijvingsgeld, outfit, materiaal) betaald worden door VDAB als je voldoet aan deze twee voorwaarden:

  • Je bent werkloos.
  • Je bent ingeschreven bij VDAB als werkzoekende.

Indien je aan deze voorwaarden voldoet mag je niet online inschrijven. Contacteer mevr. Els Sonck van VDAB, dit kan telefonisch op telefoonnummer 053 76 83 11 of via e-mail naar els.sonck@vdab.be

U kan als uitkeringsgerechtigd werkzoekende deze opleiding slechts volgen na toestemming van uw bemiddelaar. Deze toestemming is noodzakelijk om uw kosten terug te betalen.

Toelatingsvoorwaarden

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Elke module wordt afgesloten met een moduleproef, dit kan een schriftelijke of praktische proef zijn. Op het einde van het cursusjaar worden de eindproeven brood- en banketbakker en basiskennis bedrijfsbeheer georganiseerd. Wie slaagt ontvangt nadien het diploma brood- en banketbakker en het getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer.

Met de steun van