De markt is naarstig op zoek naar allerlei developers. In deze opleiding van anderhalf jaar word je voorbereid op een professionele loopbaan als full stack developer (oftewel: allround software ontwikkelaar). Je leert zowel backend als frontend programmeren. Je verwerft zo een brede kennis van en praktische ervaring met de verschillende lagen van software ontwikkeling. Is je ‘opleiding’ daarmee afgerond? Neen, volledig opgeleid ben je nooit – en al zeker niet binnen de IT-sector, maar een stevige basis om professionele webapplicaties te bouwen, bieden we je wel. Deze opleiding biedt daarmee een antwoord op de grote vraag van de arbeidsmarkt naar de combinatie van deze competenties (frontend én backend).

In de IT-sector werk je vaak als freelancer, in team en projectmatig. Ook op deze arbeidsmarktrealiteit bereid de opleiding jou voor. Docenten met praktijkervaring tonen en laten je ervaren wat het betekent om als zelfstandige binnen de sector aan de slag te gaan. Daarom komen bv. de nodige softskills (communicatie, presentatie, samenwerken) en ondernemersvaardigheden ruim aan bod. Zo kan je na een jaar starten aan jou professionele IT-carrière.

Op het programma: HTML, CSS, Javascript, PHP, frameworks (denk: angular, bootstrap, symfony). Lees hieronder verder voor meer details.

Een voltijdse dagopleiding is intensief. Reken er op dat je ongeveer vijf dagen per week met de opleiding bezig bent. De opleiding is een combinatie van verschillende soorten ‘leren’: klassikaal leren op de campus wordt gecombineerd met online en afstandsleren, een stageperiode, individuele coaching, veel praktische en toepassingsgerichte opdrachten en een projectmatige en scrum-aanpak. Alles om jou helemaal voor te bereiden op een leven in het IT-werkveld. De opleiding duurt anderhalf jaar, het inschrijvingsgeld betaal je per jaar.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die professionele app’s wil leren maken, is welkom in deze opleiding. Je hebt een goede basiskennis Engels, wiskunde en logisch denken nodig.

Voor deze opleiding is het belangrijk dat je zelfstandig kan leren en werken. Je zal immers heel wat opdrachten moeten uitvoeren, zowel binnen als buiten de lesuren. Aan de groepswerken participeer je actief (niet in het minst omdat dit ook belangrijk zal zijn binnen jouw beroepsuitoefening nadien).

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag23 september 2019lessenroosterGent1095 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

1. Basis: leren programmeren

 • leren programmeren (64u – waarvan 12u afstandsleren)
 • databanken: o.a. normalisatie, queries, SQL, stored procedures (48u)
 • coaching en oriëntatie (1u per cursist)

2. Backend

 • PHP programmeren 1: o.a. fundamentals, projectmatig werken en scrum, GDPR, opdrachten, presentatietechnieken (148u)
 • PHP programmeeren 2: PHP advanced met Symfony, scrum-toepassingen, IT-markt en bedrijfsbezoek (256u)
 • Eindproef backend developer (4u) en coaching (2u per cursist)

3. Frontend

 • HTML en CSS: IDE installeren en GIT basis, HTML en CSS (72u – waarvan 12u afstandsleren)
 • Javascript: basisbegrippen, selectors, events in javascript, jQuery (44u)
 • HMTL en CSS advanced met bootstrap: advance HTML en CSS, HMTL5 semantics, met bootstrap (40u)
 • Frontend praktijk: opdrachten, projectmatig werken, scrum en agile, presentatietechnieken (260u)
 • Eindproef frontend developer (4u) en coaching (2u per cursist)

4. Stage

 • 158u en 2u begeleiding

5. Ondernemen

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop (MAC of PC) mee naar de les, met een recente configuratie (8 GB ram-geheugen, goede processor).

Wie het volledige traject volgt, behoudt zijn studentenstatuut (en dus ook de kinderbijslag als je jonger bent dan 25 jaar)

Toelatingsvoorwaarden

Je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs in een algemene of technische richting. Als je dit niet hebt, kan je ingeschreven worden mits een goede motivatiebrief. Je bezorgt een motivatiebrief bij jouw inschrijving. In deze motivatiebrief vermeld je je vooropleiding(en), jouw ervaring met websitebouw en een portfolio als je dat hebt. In deze brief motiveer je eveneens waarom je deze opleiding wil volgen.

Met de steun van