De optieksector heeft nood aan goed opgeleide professionals om hun klanten van dienst te zijn, te informeren en te adviseren. Deze opticienopleiding is een combinatie van een goede theoretische onderbouw en een doorgedreven praktijk.

Als opticien help je de klant die op voorschrift van de oogarts een bril of contactlenzen komt kopen. Je geeft daarbij advies over een gepaste montuur, lenzen en lensvloeistoffen en het bewaren van contactlenzen. Ook herstel je beschadigde monturen en zal je de brilglazen op sterkte inslijpen in de gekozen montuur. Je doet dus geen uitspraak over de gezondheidstoestand over de ogen van klanten. Dit is het werkveld van een orthoptist en de oogarts.

In deze 1-jarige opleiding leer je 2,5 dagen per week op een campus en 2,5 dagen per week in een optiekzaak waar je praktijkervaring opdoet aan de zijde van de beroepsactieve opticien.

Waar en wanneer?
Programma

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden.

Aanvullende info

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent minimum 18 jaar of wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start
  • Je hebt een grondige kennis van het Nederlands
  • In de beroepspraktijk actief zijn via een stageovereenkomst of arbeidsovereenkomst.

Met de steun van