Als opticien help je de klant die op voorschrift van de oogarts een bril of contactlenzen komt kopen. Je geeft daarbij advies over een gepaste montuur, lenzen en lensvloeistoffen en het bewaren van contactlenzen. Ook herstel je beschadigde monturen en zal je de brilglazen op sterkte inslijpen in de gekozen montuur. Je werkt als opticien in de optiekzaak en informeert, adviseert en verkoopt artikelen aan de klanten.  Je doet dus geen uitspraak over de gezondheidstoestand over de ogen van klanten. Dit is het werkveld van een orthoptist en de oogarts.

In deze 1-jarige opleiding volg je 2,5 dagen per week les op de campus en sta je 2,5 dagen per week in een optiekzaak waar je praktijkervaring opdoet aan de zijde van de beroepsactieve opticien. Deze opticienopleiding is een combinatie van een goede theoretische onderbouw en een doorgedreven praktijk.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag27 september 2021Gent999 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden.

Aanvullende info

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent minimum 18 jaar of wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start
  • Je hebt een grondige kennis van het Nederlands
  • In de beroepspraktijk actief zijn via een stageovereenkomst of arbeidsovereenkomst.

Met de steun van