Mensen verwerken beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar videocontent groeit. Tal van bedrijven, de e-commercemarkt, de reclamewereld, e-learningplatformen, maar ook vloggers maken gebruik van dit veelzijdige medium.

In deze opleiding leer je zelf audiovisuele content creëren van concept tot afgewerkte video, van pre- tot postproductie. Je leert de technische know-how om de rol van shooter, producer en editor op te nemen. Bij SYNTRA geloven we in leren door doen. Je wordt door vakexperts klaargestoomd tot een videoallrounder met een aantal concrete projecten in je portfolio.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich tot iedereen die professionele videocontent wil leren produceren. Voorkennis is niet vereist.

Waar en wanneer?
Programma

In de opleiding komen volgende leerinhouden aan bod:

Regie en storyboarding 20u

Camera en accessoires 60u

Belichtingstechniek 40u

Geluidsopnametechniek 40u

Contentcreatiepraktijk 180u

Montage en postproductie 60u

Mediaplatformen en formaten 24u

Business-skills video content creator 24u

Eindwerkbegeleiding 64u

Eindproef 1u

Start me up 84u

 

 

 

Aanvullende info

Je dient in het bezit te zijn van een eigen laptop die hardwarematig krachtig genoeg is om video te monteren. De laptop moet voorzien worden van de nodige montagesoftware. Daarnaast heb je een eigen camera en opspeldmicrofoon nodig. Indien je nog geen laptop, camera of opspeldmicrofoon hebt, wacht je best tot de eerste les om deze aan te schaffen zodat je advies kan inwinnen van de docent.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Cursisten die slagen voor alle examens en de eindproef ontvangen een erkend getuigschrift "Video content creator". Indien je ook slaagt voor het traject "Start me up" ontvang je het diploma "Video content creator".

Inschrijvingen & inlichtingen

Vrijstellingsvoorwaarden: geen vrijstellingen mogelijk

Met de steun van