Tijdens deze opleiding van 120 uur, verspreid over 15 zaterdagen van 8 lesuren (theorie en praktijk), worden de grondbeginselen van Western Riding aangeleerd en verder uitgediept. Naast het bijbrengen van kennis en kunde wordt specifiek doorgewerkt aan de niveauverbetering van de westernruiter.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich naar actieve ruiters Wester Rijden die zich willen laten begeleiden om later (semi)professioneel aan de slag te gaan.

Wat na de opleiding

Na deze opleiding kan jij je verder vervolmaken in de opleiding WR Gevorderd. Aansluitend ontvang je tevens het diploma Initiator Western Rijden VTS (BLOSO)

 

Waar en wanneer?
Programma

Theorie WR Initiatiejaar 60u
Exterieur, verkeersregels, verzorging en huisvesting, psychologie, voeding, zit en houding, basic training, theorie A- en B-brevet,

Pratijk WR Initiatiejaart 60u
Optomen en opzadelen, cirkels en buigingsoefeningen, wijken voor het been, verzamelen en 'whoa', de galop, backup, trail, inside-outside arc.

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden, moet je met het eigen paard een instapproef afleggen. Daarbij wordt de rijvaardigheid van de ruiter en de kwaliteiten van het paard beoordeeld. Elkeen volgt de opleiding met een geschikt paard. Geïnteresseerden die reeds over een bepaald (wedstrijd)niveau beschikken, kunnen na slagen voor een instapproef mogelijks één of meerdere niveaus overslaan.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van een cursusjaar volgt een praktijkproef rijden en lesgeven/trainen. Wie daarvoor slaagt, kan doorgaan naar een volgend niveau. Na succesvol het eerste jaar te hebben afgelegd, kan naast het SYNTRA-getuigschrift minimaal het A-brevet worden behaald.

Inschrijvingen & inlichtingen

Voor deze opleiding kan niet online worden ingeschreven, je dient eerst deel te nemen aan een praktische instapproef. Neem hiervoor contact op met de campus http://www.syntra-mvl.be/campus-sint-niklaas