Tank je technische kennis bij met een praktijkgerichte opleiding. Wij maken van jou een crack in het auto- en motorenvak of een echte fietstechnicus die kickt op precisiewerk. Onze docenten zijn stuk voor stuk mensen uit de praktijk die hun expertise en liefde voor het vak met veel passie doorgeven.

Word een expert op vlak van beauty, styling en wellness met een opleiding tot schoonheidsspecialist of gespecialiseerde cursussen rond massage, styling, make-up... Wil je graag als zelfstandige starten? Of ben je op zoek naar een bijscholing om je verder te specialiseren? Vertrouw op onze professionals met jarenlange ervaring in de praktijk.

De vraag naar goede stielmannen is bijzonder groot. Wil jij graag aan de slag in de bouwsector waar de werkzekerheid bijzonder groot is? Onze experten ontwikkelen al doende je vakmanschap. Ook als je meer wil weten over duurzaam bouwen, afwerkings- en isolatietechnieken of energiebeheer kan je een beroep doen op onze knowhow. 

Heb je een hart voor dieren? Maak kennis met onze professionele hippische opleidingen. Onze campus in Sint-Niklaas beschikt over een eigen overdekte rijhal en een grote buitenpiste. Ook voor wie aan de slag wil met honden of katten, bieden we een reeks kwaliteitsvolle opleidingen aan.

Te land, ter zee of in de lucht: ontdek onze opleidingen in de binnenvaart, de transport- en logistieke sector. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Efficiënt leren werken met een heftruck? Of je specialiseren in douanezaken? Vertrouw op onze expertise.

Sprint mee met de nieuwste technieken in onze praktijkgerichte opleidingen. Wij maken van jou een echte fietstechnicus die kickt op precisiewerk. Onze docenten zijn stuk voor stuk mensen uit de praktijk die hun expertise en liefde voor het vak met veel passie doorgeven.

Wil je carrière maken in een wereld die voortdurend in beweging is? Onze kwalitatieve opleidingen maken je wegwijs in de boeiende sector van financiën, verzekeringen en vastgoed. Word boekhouder, beleggingsadviseur, fiscalist, vastgoedmakelaar, aankoopmakelaar of schaaf je expertise bij als je al in het beroep actief bent.

Maak kennis met ons ruim aanbod van paramedische opleidingen waarbij onze ervaringsdeskundigen op een praktijkgerichte manier hun kennis met jou delen. Naast opleidingen tot voetverzorger, gezondheidscoach, opticien bieden we ook een ruime waaier opleidingen aan voor de woonzorgcentra.

Leren werken met Photoshop, Indesign, Illustrator? Droom je van een carrière in de creatieve sector? Of is IT meer jouw ding? Ontdek onze opleidingen grafisch vormgever, fotograaf, webdesigner, netwerkbeheerder,…

Groene vingers? Wij leiden je op tot florist, herborist, tuinaanlegger of urban farmer. Ook als je al in groen- en tuinsector aan de slag bent, kan je bij ons terecht voor een boeiende cursus. Je krijgt les van docenten die professioneel in de sector actief zijn en met kennis van zaken hun passie doorgeven aan jou.

Droom je van een eigen horecazaak? Wil je bakker, slager, zytholoog, barista of pakweg wijnsommelier worden? Of ben je actief in de horeca en op zoek naar een bijscholing om je grenzen in de kookkunst te verleggen? Bij SYNTRA Midden-Vlaanderen blijf je niet op je honger zitten. Ontdek onze breed aanbod aan boeiende opleidingen boordevol praktijk.

Geboeid door HR? Of wil je je managementsvaardigheden en/of soft skills verbeteren? Scherp uw persoonlijke ontwikkeling aan en maak het verschil in jouw organisatie.

Kriebelt het bij het horen van termen zoals leads, targets, virale campagnes,...? Droom je van een boeiende carrière in de marketing, sales of communicatie? Ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf tijdens één van onze praktijkgerichte opleidingen. Ben je al actief in de sector en wil je graag hogerop klimmen? Onze professionele bijscholingen geven je graag een duwtje in de rug.

Gepassioneerd door mode? Ben je artistiek en werk je graag met je handen? Zit creativiteit in je genen? Dan zijn onderstaande opleidingen op jouw maat gemaakt. Je krijgt les van gedreven vakspecialisten die hun passie met veel overgave aan jou doorgeven.

Sportief aangelegd en wil je graag atleten begeleiden? Ontdek onze kwalitatieve opleidingen tot fitnessinstructeur, personal trainer of sportmanager. Wij leiden je op tot een competente begeleider in de wereld van sport en persoonlijke training.

Wil je het VCA-diploma "Basisveiligheid" of "Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden" behalen? Of wil je op een veilige manier leren werken met elektrische installaties? SYNTRA Midden-Vlaanderen heeft jarenlange ervaring in het organiseren van opleidingen op het gebied van veiligheid en is erkend door de overheid om wettelijk verplichte attesten uit te reiken.

Met de steun van