In alle opleidingstrajecten van SYNTRA Midden-Vlaanderen en NXT-PRO worden de maatregelen ter verspreiding van COVID-19 nauwgezet opgevolgd. In onze campussen en tijdens begeleidingen op de werkplek zijn de nodige preventieve maatregelen genomen en worden de regels inzake hygiëne en sociale afstand gevolgd die in het onderwijs of in de bredere samenleving gelden. Er wordt in onze campussen en bij alle contacten in lesverband een mondmasker gedragen.

Door een strikte naleving van deze regels wordt het risico op een verspreiding van COVID-19 tot een minimum herleid. Je kan je dus gerust inschrijven. Ook in deze COVID-19 tijden zal iedere cursist in SYNTRA Midden-Vlaanderen en NXT-PRO van een kwalitatief hoogstaande opleiding of begeleiding genieten.

Op deze pagina kun je de belangrijkste maatregelen lezen die van toepassing zijn. Lees deze goed. Gelieve ook de (lokale) richtlijnen te volgen die in elke campus uithangen.

Bedankt voor jouw begrip en medewerking.

 

Momenteel geldt CODE GEEL, dat wil zeggen: 


 • Draag steeds een mondmasker (verplicht)

  Wij rekenen erop dat je zelf zorgt voor je eigen mondmasker. Draag dit al vooraleer je binnenkomt in de campus. In geval van nood - bv. omdat je eigen mondmasker stuk is – kunnen wij zorgen voor een vervangexemplaar.

  Vanwege CODE GEEL vragen we je om, indien een afstand van 1,5m tussen de stoelen niet mogelijk is, om ook je mondmasker op te houden tijdens de les. Zo houden we elkanders veiligheid hoog. 

  Voor LEERTIJD-studenten is een mondmasker tijdens de lessen verplicht (vanwege de richtlijnen voor het onderwijs), dus ook indien de afstand van 1,5m wel gewaarborgd kan worden. 

 • Respecteer steeds de social distancing regel van 1,5

  Zowel bij het binnenkomen van de campus als in de klaslokalen, respecteer je de regels van social distancing indien mogelijk.

  Wanneer het aantal cursisten (cfr affiche aan elk lokaal) het toelaat om 1,5 meter afstand te houden mogen de mondmaskers afgezet worden wanneer men neerzit.

 • Ontsmet regelmatig je handen

  Ontsmet je handen bij het binnenkomen van de campus. Wij voorzien ook ontsmettingsgel aan de ingang van elk klaslokaal, , evenals aan de toiletten.

 • Volg de pijlen op de campus bij het binnen- en buitengaan

  Gelieve je aan het circulatieplan te houden.

 • Rechtstreeks naar het lokaal

  Bij aankomst op de campus vragen we je om rechtstreeks naar jouw klaslokaal te gaan. Dit met uitzondering van de 1° jaar cursisten bij hun eerste lesavond.

 

Wat als de overheid de maatregelen terug verstrengt?  

Dan staan wij klaar met volwaardige alternatieve oplossingen, zodat jij jouw opleiding met succes kan opstarten en afronden! Voor elke code die aan het onderwijs wordt gegeven, hebben wij al een scenario met bijkomende maatregelen voorbereid. Zo houden we ieders veiligheid hoog, maar kan jij jouw opleiding nog steeds verder volgen.

 

Wat als ik ben ingeschreven maar wegens corona mijn opleiding niet kan/wil starten?

Dan zoeken we samen naar een oplossing. Hiervoor contacteer je best ons support team. Wegens deze uitzonderlijke situatie hebben we onze bijzondere annuleringsvoorwaarden tijdelijk aangepast, zodat die meer flexibiliteit bieden.

 

Ook voor onze NXT-PRO opleidingen hebben we een 100%-switch garantie.

Klik hier voor meer informatie.

Met de steun van