Opleidingen
Fijnproevers omschrijven onze pralines, chocolade- en suikerwaren als dé beste, dé lekkerste. In deze opleiding leren we je hoe je deze producten maakt.
Fijnproevers omschrijven onze pralines, chocolade- en suikerwaren als dé beste, dé lekkerste. In deze opleiding leren we je op 1 jaar hoe je deze producten maakt.
Ijs bereiden wordt voor jou een koud kunstje.
Is brood- en banket jouw passie? Volg een opleiding en je broodje is gebakken.
Kazen, ze blijven verbazen.
België is hét bierland bij uitstek. Sinds 2016 werd het Belgisch bier door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Zeker onze 'craftbreweries' zijn wereldwijd immens populair. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt en creëer en brouw je eigen bier.
Cocktails maken is in.
Mag het iets meer zijn? Word slager en verzeker je toekomst.
Wil je in staat zijn om een gefundeerde mening over een bepaalde wijn te vormen? Dan moet je eerst en vooral wijn leren proeven.
De moderne traiteur/cateraar is een creatieve duizendpoot.
Laat je coachen door professionals en zet je droom om in een concreet project.
Je leert meerdere soorten brood en diverse taarten en gebak maken terwijl je rekening houdt met de hygiënevoorschriften.
Ben je gepassioneerd door gastronomie?
Leer de kneepjes van het vak al doende in 1 jaar.
Leer alles over de druiventeelt, wijnbouw en het proces van wijn maken.
Belgische chocolade is wereldvermaard, ervaar welke creaties je zelf kunt maken met dit smakelijke product.
From Bean to Cup, next chapter.
Er gaat niets boven een geurig dampend bakje koffie.
Leer grillen met een echte chef.
Big Green Egg is veel meer dan een barbecue!
Zet de perfecte Espresso.
Maak zelf je gefermenteerde groenten.
Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.
Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.
Onderscheid je met zelfgemaakt gebak en broodjes op basis van professionele recepten.
Gin is in!
In deze lessen maak je kennis met het productieproces van jenever en gin, je ruikt, voelt en proeft alle ingrediënten die aan de basis liggen van deze populaire drank.
In een twaalf tal avonden komen alle wijnregio’s van Italië aan bod en zal je wegwijs gemaakt worden in deze fascinerende chaos.
Iedereen die zich wil specialiseren in het roosteren van koffiebonen vindt hier zijn gading. We leren je werken met de Probatino.
the sweet art of latte art
Eclairs: de klassieker in een nieuw jasje.
ciabatta's, foccacia's en pizza's
Mocktails maken is easy peasy!
Iedereen heeft wel eens van sake gehoord, slechts weinigen hebben het al gedronken.
Hoe belangrijk is een evenwichtig voedingspatroon ?
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.
De TiGER FiRE BBQ Concept is een vaste waarde geworden bij het buiten koken.
Het verandert het klassieke bbq’en tot een waar spektakel.
Algen worden beschouwd als the next best thing in de voedingssector. Algen zijn voedzaam en duurzaam, er zijn ook vele soorten macroalgen op de markt en slechts enkele microalgen die foodgade zijn. Maar waarin kan dit verwerkt worden en hoe gaat dit in zijn werk. Wat kunnen algen betekenen voor jouw bedrijfsvoering? Wellicht heb jij nog vragen die een antwoord verdienen.
We maken je wegwijs in de sector en laten je kennismaken met enkele toepassingen. De lessen zijn een mix van theorie, bedrijfsbezoek en praktijk. In de module project ga je zelf aan de slag om jouw product te ontwikkelen.
Whiskywereld actiever dan ooit.
traaggerijpt brood = beter brood met een stevige bite
De productontwikkelaar in de voedingsnijverheid, kortweg voedingsproductontwikkelaar, is zowel verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en analyseren van
nieuwe producten en/of recepturen, als het aanpassen van bestaande. Het doel van de productontwikkelaar is bijdragen aan het optimaliseren of vergroten van de
marktpositie van de onderneming door bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te creëren.
Een sterke focus op het leren werken met digitale tools, nodig voor het managen van kwaliteit, allergenen en traceerbaarheid, is cruciaal voor de evolutie van de sector
en de vorming van een productontwikkelaar in de voedingsnijverheid. De bediening en het inzetten van deze instrumenten komt aan bod tijdens het gebruik van het
testlabo en de voedingsproductielijn.

Droom je van een eigen horecazaak? Wil je bakker, slager, zytholoog, barista of pakweg wijnsommelier worden? Of ben je actief in de horeca en op zoek naar een bijscholing om je grenzen in de kookkunst te verleggen? Bij SYNTRA Midden-Vlaanderen blijf je niet op je honger zitten. Ontdek onze breed aanbod aan boeiende opleidingen boordevol praktijk.
Blog
Start Me Up komt in aanmerking voor de transitiepremie!
Wist je dat Start Me Up in aanmerking komt als prestarterstraject voor de transitiepremie?
Met deze premie heb je meer financiële zekerheid tijdens de opstart van jouw zelfstandige zaak.
Digitale infodag op 28 april
Een opleiding gezien die je aanspreekt? Op zoek naar de job van jouw dromen? Ambitie om je ding te doen en een eigen onderneming te starten?
Stefanie zette haar doctoraat stop en startte met haar eigen zaak FoodLove
Stefanie Baert stopte in 2014 met haar doctoraat om met FoodLove te kunnen beginnen. Met haar eigen zaak focust ze zich op tal van activiteiten rond gezonde voeding.