KMO-biel: duaal leren in beweging

UNIZO zet haar schouders onder het ESF-project KMO-biel waarbij de mogelijkheden van het mobiel duaal leren in de KMO geëxploreerd worden. Concreet krijgen onze leerjongeren de kans om werkervaring op te bouwen in meerdere kmo’s uit eenzelfde sector. Om de twee maanden schuiven zij door naar een ander bedrijf om uiteindelijk, met een grote rugzak aan ervaring, terug te keren naar het moederbedrijf waar zij het traject gestart zijn.

De betrokken bedrijven variëren in grootte (van zelfstandige ondernemers tot KMO’s) en hebben per sector zoveel mogelijk verschillende specialisaties. Bv: bedrijf 1 doet vooral tig-lassen, bedrijf 2 mig-lassen en bedrijf 3 hoeklassen.

De KMO-bedrijfsleiders zijn er alvast van overtuigd dat hun bijdrage aan het leertraject van jongeren zal leiden tot het beter vinden van kandidaat-medewerkers met de geschikte kwalificaties, het versterken van het positief imago van het werken in de KMO en van technische beroepen in het algemeen.

Wil je graag meer info over de KMO-biel? Neem dan contact op met leertijdverantwoordelijke David De Clercq via david [dot] de [dot] clercq [at] syntra-mvl [dot] be of via 0474/42 95 22.

 

Dit bericht gaat over: kmo-biel
Dit bericht werd aangemaakt op 17 maart 2016.

Met de steun van