Kunstenares wordt onderneemster

Met haar artistiek project "The Talking Walls" ging Karolien Soete aan de haal met de Bizz Buzz Award op de grote Vlaamse ondernemerswedstrijd. Ze werd gelauwerd voor haar vernieuwende visie en voor haar wil om op een sociaal verantwoorde manier te ondernemen.

Het was de eerste keer dat een kunstenares meedeed aan een wedstrijd voor ondernemers en het was meteen raak. "Via Maak Werk van je Zaak kwam ik terecht bij starterslabo waar ik stap voor stap mijn ondernemingsplan uitwerkte en voorstelde aan een jury. Een jurylid tipte me over BizzIdee en voor ik het goed en wel besefte presenteerde ik mijn business plan opnieuw voor een elfkoppige jury in Brussel. Die presentatie leverde me de BizzBuzz award op voor sociaal bewogen ondernemers."

The Talking Walls

Onder de naam "The Talking Walls" schildert Karolien levensgrote animaties op muren van bedrijven of op een locatie in de stad. Die muurschildering brengt ze tot leven in vernuftige stop motion filmpjes. Klik hier om één van de creaties van Karolien te bekijken.

Interactief

Voor Karolien is interactie met de medewerkers, klanten of inwoners ontzettend belangrijk. "Ik zorg ervoor dat iedereen mijn werkplek binnen en buiten kan wandelen. Stel dat ik pakweg van Telenet de opdracht zou krijgen om iets uit te werken rond communicatie, dan zou ik bij de medewerkers en/of klanten polsen naar hun lievelingswoorden. Die woorden zijn dan de inspiratie waar ik een animatie en muurschildering rond creëer. Iedereen, van directie tot onderhoudspersoneel, geeft zijn input waardoor het resultaat ook écht van hen is. En daar door ik het voor: om kunst dichter bij de mens brengen".

Ondernemerschap

Het was al van kinds af aan Karolien haar droom om kunstenares te worden. "De vrijheid van een artiest spreekt me enorm aan. Ik word er gelukkig van om mijn ding te kunnen doen. Om op een beeldende manier verhalen te brengen. De sprong naar het ondernemerschap is spannend en onzeker maar op een positieve manier. Als de passie en de drive er is, zou ik het iedereen aanraden."

 

Surf voor meer info naar www.ksoete.com of neem contact op met Karolien via info [at] ksoete [dot] com

Dit bericht gaat over: karolien soete, maak werk van je zaak
Dit bericht werd aangemaakt op 3 februari 2015.

Met de steun van