Switch: Boekhouder start unieke fietsenwinkel op

JENS volgde meerdere opleidingen die hem een BOOST gaven: fietshersteller, fietstechnicus elektrische fiets, Servicetechnieker batterij conditietest, webdesign, Drupal én social Media Expert. Hij is trots op zijn website: https://veeloo.be 

 2019 startte goed voor Jens De Mulder. Met zijn mobiele fietsen winkel Veeloo sleepte hij een onderscheiding in de wacht als “New biker on the block”. Jens startte een unieke fietsenzaak waarbij hij e-bikes aan huis verkoopt. Wij zochten Jens op in Ninove en fietsten doorheen zijn parcours. 

“Ik was tien jaar aan de slag als boekhouder bij Adecco toen ik besloot om het stuur om te gooien. In bijberoep was ik al actief als webdesigner waardoor de sprong naar het ondernemerschap niet meer zo groot was.”

VAN ALLE MARKTEN THUIS

Hoe verliep de omschakeling van een cijfermatige functie naar een inhoudelijk zeer diverse job?

“Mijn brede ervaring komt me in mijn huidige job enorm van pas. Als zaakvoerder moet je ook van alle markten thuis zijn. Vroeger heb ik bij SYNTRA nog een opleiding webdesign, Drupal en social media gevolgd. Die knowhow kan ik erg goed gebruiken bij de branding van Veeloo. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding fietshersteller en volg ik nog gespecialiseerde cursussen rond elektrische fietsen. Ik vind het erg belangrijk om je constant bij te scholen, zeker als je zoals ik een carrièreswitch maakt.”

Met Veeloo voorzie je een all-in service aan huis voor wie interesse heeft in een elektrische fiets. Hoe kwam je op dat idee?

“Ik merkte dat veel mensen niet wegwijs raken in het groot aanbod van elektrische fietsen. Om die keuze te vereenvoudigen, stelden we met Veeloo een handvol kwalitatieve modellen samen onder een nieuw Belgisch merk. Volledig van Belgische makelij. Bij een testrit ondervindt de klant zelf welk model hem of haar het beste ligt. Want naast de fietsmaat zijn ook de geometrie en de stuurhouding belangrijk om de ideale fiets te vinden. Bij oudere mensen komt het er op aan om het vertrouwen te winnen. En net door samen met hen op pad te gaan, neem je de angsten en de vooroordelen weg.”

NOOIT TE JONG

Houdt het elektrisch fietsen meer risico’s in?

“Goede begeleiding is de sleutel. Met Veeloo trekken we de kaart van veiligheid. Daarom organiseren we in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde gratis e-bike opleidingen. Die cursussen rond verkeersveiligheid zijn een luchtige mix van theorie en praktijk. Topics die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe neem je veilig een rondpunt als fietser? Hoe blijf je uit de dode hoek? Aan het eind van de cursus krijgt iedereen de kans om een elektrische fiets uit te testen.”

Vroeger werd elektrisch fietsen vooral geassocieerd met ouderen maar intussen zie je steeds meer jongere mensen op een e-bike. Merk je dat ook in de verkoop?

“Soms voelen mensen zich niet oud genoeg om een elektrische fiets aan te schaffen maar je bent daar nooit te jong voor. Stel dat je op je 50ste een fietstocht van 30 kilometer doet, kan je met een elektrische fiets makkelijk 70 kilometer fietsen. Momenteel zijn 49% van de fietsen die verkocht worden elektrische fietsen en dat percentage zal alleen maar toenemen. In Nederland hebben ze zelfs 24 inch kinderfietsen met elektrische ondersteuning.”

Net als Jens een passie voor fietsen, en wil je jouw kennis uitbreiden met een extra opleiding? Deze 2 cursussen gaan binnenkort van start. Inschrijven kan nog! 

 

Dit bericht is ook verschenen in ons BOOST-magazine. Lees het hier online. 

 
 
Dit bericht werd aangemaakt op 14 februari 2020.

Met de steun van