Wendy ontwierp een eigen yogacollectie "Love your soul"

Wendy liep al een tijdje met het idee om iets met print design te doen maar vond niet meteen een opleiding die haar volledig lag. Tot ze de opleiding textielprints ontwerpen met Adobe lllustrator ontdekte. Het gaf haar de duw in de rug om een eigen yogacollectie te ontwikkelen.

“Als grafisch vormgeefster heb ik een passie voor kleuren, patronen en textiel. Ook fotografie interesseert mij. De foto’s die ik neem van de natuur dienen vaak als basis voor mijn ontwerpen. Het was dankzij loopbaanbegeleiding bij de VDAB dat ik besefte dat zelfstandig ondernemerschap echt iets voor mij is. Ik heb mijn vrijheid nodig.”

Love your soul

“De knowhow van docente Olu is indrukwekkend. Ze gaf me veel concrete tips over hoe ik te werk kon gaan. Voor mijn eindopdracht wist ik meteen dat ik iets met yogakledij wou doen. Ik ben een grote liefhebber van yoga. Het heeft mij tot een rustiger persoon gemaakt. Ik had er nood aan om terug te keren naar de basis en alles op een rijtje te zetten. Mijn yogacollectie heet ‘Love your soul’ en gaat van XS naar XXXXL. Vroeger was ik zelf plussize en vond ik moeilijk toffe ontwerpen. Het stoorde mij dat het aanbod zich beperkte tot saaie stoffen met weinig geïnspireerde prints.”

Kolibrie

“Mijn eerste yogacollectie is gebaseerd op een kolibrie, een positief krachtsymbool dat perfect samen gaat met yoga. Kort nadat ik voor de kolibrie gekozen had, zag ik een documentaire over het diertje en viel de puzzel in elkaar. De vogel wordt geassocieerd met vreugde, flexibiliteit en speelsheid.”

Surfwear

“Met mijn prints wil ik in de toekomst ruimer gaan dan enkel een yogacollectie. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik precies ga doen maar het is wel mijn droom om als fulltime print designer aan de slag te gaan. Gaandeweg wil ik alles commercialiseren maar het is een proces van lange adem. Ook droom ik ervan om surfwear te ontwerpen op een ecologisch verantwoorde manier want de surfcultuur spreekt me enorm aan.”

Wil je net als Wendy textieprints ontwerpen voor active wear en yogakledij? Dan is deze opleiding iets voor jou. Meer algemene interesse in digitaal textielontwerp? Ontdek de opleidingen textielprints ontwerpen met Illustrator en Photoshop

Benieuwd naar de yogacollectie van Wendy? Neem een kijkje op haar Facebook-pagina www.facebook.com/loveyoursoulpatterns

Dit bericht werd aangemaakt op 26 oktober 2018.

Met de steun van