Werkplekleren biedt hoge kans op job

Voor 7 op 10 ondernemers is werkervaring doorslaggevend als ze personeel in dienst nemen. Dat blijkt uit een rondvraag van ondernemersorganisatie Unizo bij bijna 600 kmo's.

Meer dan 3 op 5 ondernemers zeggen sneller tot aanwerving over te gaan wanneer de kandidaat tijdens de opleiding een combinatie van werken en leren heeft gehad. Negen op de tien vinden werkplekleren nuttig. Dat leertijd of het leercontract de ideale sprinkplank is naar een job blijkt ook uit onze cijfers: liefst 85% van de leerjongeren heeft meteen een job na de opleiding.

Volgens Unizo is het succes van het werkplekleren logisch: "De combinatie van leren en werken zorgt ervoor dat jongeren kunnen proeven van het leven op de werkvloer en meer gewapend zijn voor de arbeidsmarkt. Potentiële werkgevers weten ook meteen welk 'vlees ze in de kuip hebben'." De ondernemersorganisatie pleit bij het start van het nieuwe schooljaar er dan ook voor om praktijkstages in alle secundaire scholen te voorzien.

Ben je tussen 15 en 25 jaar en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Leer je liever een vak op de werkvloer dan op de schoolbanken? Dan is leertijd vast iets voor jou! Leertijd combineert leren en werken en stoomt je volledig klaar voor de arbeidsmarkt. Surf voor meer informatie naar www.leercontract.com

Dit bericht gaat over: leertijd, Leercontract, tewerkstelling leerjongeren
Dit bericht werd aangemaakt op 2 september 2013.

Met de steun van