Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Foodies zijn uiteraard ook welkom.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond13 mei 2020lessenroosterGent121 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Les 1 : Basisregels en vuistregels van fermenteren

 

 - Hygiëne regels

- Verschillende bereidingswijzen

- Met welke micro-organismen je experimenteert

- Welke gezondheidsvoordelen fermenteren te bieden heeft

Les 2 : Fermenteren met groenten en kruiden

Je maakt kennis met de verschillende bereidingswijzen om voeding te fermenteren 

- Gefermenteerde ketchup

- 30 minuten gepekelde daikon

- Gefermenteerde pesto

- Kimchi

- Curtido

 

Aanvullende info

Docente Melissa Demeeter probeert vanuit haar voorkennis als fytotherapeut, foodie en theesommelier een ripple effect te creëren met oog op natuurlijke en gezonde voeding”. Kom meer over haar te weten via https://www.instagram.com/demeeternatuurlijk/

 

Breng aub volgende zaken mee naar les 2 :

- Een keukenhanddoek

- Een snijplank en een (chef)mes

- Een grote mengkom

- Vier schroef- of beugelbokalen : twee met inhoud van ongeveer 300ml, drie met een brede nek en inhoud van ongeveer 500ml

- Zeezout (ongeveer 75g)

 

Met de steun van