Adobe Illustrator is een ideaal programma voor allerhande tekenopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfslogo's, illustraties en grafieken, studieboeken, bedrijfspresentaties en multimediaproducten. Hoewel je er makkelijk zelf mee aan de slag kan, heb je soms nood aan een verdiepende en eerder technische opleiding. Op die manier leer je zo efficiënt mogelijk met Illustrator werken, ontdek je handige nieuwe functionaliteiten en kan je het programma beheren en instellen naargelang je eigen voorkeur.

Deze opleiding is er voor wie reeds zijn eerste stappen in Adobe Illustrator heeft gezet, en regelmatig met de software werkt e  een toepassingsgerichte focus heeft. Daarom zetten we een werkruimte op, en neemt de docent je mee in de handige shortcuts. Een aantal oude en nieuwe methodes om efficiënt te tekenen komen aan bod, en we voegen een aantal extra dimensies toe. Denk aan afbeeldeingsstijlen, penselen, effecten, 3D en perspectief. Ook hoe je grafieken met gegevens uit Excel  opmaakt en exporteert voor verschillende toepassingen, komt in de opleiding aan bod.

 

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Je hebt al wat ervaring met Adobe Illustrator, maar wil je huidige skills verder ontwikkelen en efficiënter met het programma aan de slag? Dan ben je heel erg welkom in deze praktijk- en toepassingsgerichte opleiding.

Waar en wanneer?
Programma

Volgende onderdelen van Adobe Illustrator komen aan bod in deze opleiding:

  • basisprincipes van Adobe Illustrator (tekenen van basisobjecten, tekstopmaak, transformaties, ...)
  • voorkeurinstellingen en shortcuts
  • paden en maskers maken met verschillende gereedschappen
  • afbeeldingsstijlen maken
  • penselen en symbolen toepassen en maken
  • perspectief- en 3D-tekenen
  • grafieken maken
  • exporteren voor verdere toepassingen
Aanvullende info

Je volgt de opleiding in onze PC-klas. Adobe Creative Cloud staat er op de PC's geïnstalleerd. Je kan echter ook je eigen laptop (MAC of PC) meebrengen, als je een recente en legale versie van Adobe Creative Cloud beschikbaar hebt. Ook om buiten de opleiding wat verder te oefenen, is het interessant om thuis of op het werk over Adobe Illustrator te beschikken.

Met de steun van