De kracht van visuele beeldtaal kan niet worden onderschat. Binnen corporate design spelen digitale illustraties vaak een belangrijke rol, bv. om een bepaalde boodschap te visualiseren of kracht bij te zetten. Dat vraagt om een specifieke aanpak en vaardigheid.

In deze opleiding maak je kennis met één van de belangrijkste trends m.b.t. digitale illustratie, specifiek voor corporate branding, grafische vormgeving en conceptueel ontwerp. Je leert snel, structureel en efficiënt issometrische illustraties ontwikkelen. Doorheen deze opleiding bouw je je portfolio verder uit.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze specifieke opleiding is gericht naar grafisch ontwerpers, webdesigners en marketeers die zich willen verfijnen in het uitwerken van een corporate beeldtaal aan de hand van digitale illustraties.


Een basiskennis Adobe Illustrator of gelijkaardig digitaal tekenprogramma is vereist. Ervaring als illustrator of grafisch ontwerper is een pluspunt.

Waar en wanneer?
Programma

Isometrische en technische illustratie (2D): nog steeds belangrijk en terug te vinden in games, technische tekeningen, icons en andere grafische illustraties. De opbouw van een isometrische illustratie, en hoe je dit snel en efficiënt kan doen, vormen het onderwerp van deze opleiding.

Aanvullende info

Je brengt jouw eigen laptop mee (BYOD), voorzien van Adobe Illustrator CC (of oudere versie). Ook een schetsboek en tekenmateriaal (potlood, gom) breng je zelf mee.

Docent Geert Verbist is een gepassioneerd grafisch ontwerper, met net geen tien jaar ervaring. Hij specialiseert zich in digitale illustratie en creatief ontwerp. Freelance projecten combineert hij met inspirerende masterclasses, workshops en opleidingen. Tekenen (al dan niet digitaal) zit diep in Geert's DNA - een graphic novel vormde ooit zijn afstudeerproject en in zijn vrije tijd vind je hem meestal terug achter zijn tekentablet of schetsboek.

Met de steun van