Infographics zijn alom aanwezig binnen hedendaagse visuele communicatie. Met deze designtool kan je op een creatieve en originele manier data en informatie delen met je publiek. 
 
In deze masterclass ligt de focus op hoe je een boeiende en visueel aantrekkelijke infographic op je scherm kan toveren. We nemen daarbij het ontwerpproces onder de loepe en leren je tal van tips en tricks aan. 
 

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor wie? 

Deze masterclass is gericht op grafisch ontwerpers, webdesigners en marketeers die zich willen verfijnen in het uitwerken en visueel voorstellen van data en informatie.  
 
Een basiskennis Adobe Illustrator of gelijkaardig digitaal tekenprogramma is vereist. Ervaring als illustrator of grafisch ontwerper is een pluspunt. 

Waar en wanneer?
Programma

Programma 

Introductie: we beginnen met een showcase van de verschillende genres en subgenres bij infographics. Dit legt dan ook meteen de goede en minder goede kenmerken van deze designtool bloot. 
 
Technieken: in Adobe Illustrator frissen we de basistechnieken van het opmaken van grafieken nog een keer op en leer je op een efficiënte wijze een creatieve infographic bouwen.  
 
Typografie: één van de meest onderschatte in de grafische vormgeving is een visueel aantrekkelijke en solide typografie. Ook bij infographics is een duidelijk leesbare typografie van groot belang. Soms kan het juiste font kiezen een tijdrovend proces worden. Enkele tips en tricks komen hier aanbod. 
 
Ontwerpproces: we gaan stapsgewijs door het ontwerpproces aan de hand van een opdracht, al dan niet gekoppeld aan je eigen interesseveld. Doorheen dit proces houden we een brainstorm in groep, noteren we ‘keywords’, ontwikkelen we een ruwe schets en werken we ons idee digitaal uit, in Adobe illustrator. 
 

Aanvullende info

Aanvullende info 

Je brengt jouw eigen laptop mee (BYOD), voorzien van Adobe Illustrator CC (of oudere versie). Ook een schetsboek en tekenmateriaal (potlood, gom) breng je zelf mee.  

Docent Geert Verbist is een gepassioneerd grafisch ontwerper, met net geen tien jaar ervaring. Hij specialiseert zich in digitale illustratie en creatief ontwerp. Freelance projecten combineert hij met inspirerende masterclasses, workshops en opleidingen. Tekenen (al dan niet digitaal) zit diep in Geert's DNA - een graphic novel vormde ooit zijn afstudeerproject en in zijn vrije tijd vind je hem meestal terug achter zijn tekentablet of schetsboek.


 

Met de steun van