Beelden zeggen zo veel meer dan woorden. In de huidige maatschappij is het gebruik van krachtige beelden op het internet dan ook niet meer weg te denken. Adobe Photoshop CC is hiervoor nog steeds de toonaangevende software voor beeldcreatie en beeldbewerking.

Tijdens deze opleiding maken we je wegwijs doorheen het hele pakket. We beginnen van nul en leiden je op een gestructureerde manier doorheen de interface. We starten vanuit RAW formaat en leren hoe foto's digitaal te ontwikkelen, om ze daarna te retoucheren en uiteindelijk af te stellen tot een afgewerkt beeld, klaar voor productie.

Het doel van de cursus is een structureel inzicht te verwerven in de software. Daarna zou men in staat moeten zijn zich op eigen houtje verder te gaan verdiepen in specifieke handelingen.

Door het volgen van deze opleiding kan je 1 jaar gebruik van het Adobesoftwarepakket aan een verlaagd tarief (65 EUR/jaar).

Wat en voor wie?

Voor wie

Zelfstandigen, KMO's en hun medewerkers

Wat na de opleiding

Na deze opleiding zijn de cursisten in staat om op een correcte manier vanuit RAW formaat digitale foto's te ontwikkelen, ze te retoucheren en tot slot af te stellen tot afgewerkte beelden, klaar voor productie. Dit kan zowel voor web als print zijn. Het verworven inzicht zou de cursist in staat moeten stellen om zelfstandig aan de slag te gaan met Photoshop en zich op Googliaanse wijze verder te verdiepen in specifieke technieken en handelingen.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag05 oktober 2021Gent502,15 Euro
Dag15 maart 2022Gent502,15 Euro
Dag19 april 2022Sint-Niklaas502,15 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De cursus is praktisch en toepassingsgericht. Dit staat op het programma:

  •  Inleiding (wat is een beeld en hoe bekijkt een computer het?)
  •  Wegwijs met de interface (tools en panelen)
  •  Van Camera RAW naar Photoshop
  •  Layers & Adjustement layers
  •  Beelden aankleden met Layer Styles en Tekst
  •  Selections & Masks
  •  Filters & Smart filters
  •  Colour settings, Export, Print.
  •  Oefeningen tussenin en een vrije allesomvattende eindoefening.
  •  Laatste les: vragen en praktische problemen
Aanvullende info

Door het volgen van deze opleiding kan je 1 jaar gebruik van het Adobesoftwarepakket aan een verlaagd tarief (65 EUR/jaar). Meer info hierover ontvang je bij de opstart van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

In Photoshop beginnen we van nul, maar aangeraden is om toch ooit al eens een grafisch programma te hebben verkend. Verwacht een geconcentreerd lesprogramma. Zowel op mac als op pc, een eigen laptop is toegelaten, pc's met Photoshop CC (laatste nieuwe versie) zijn aanwezig.

Met de steun van