XD staat voor Experience Design. Adobe XD is een programma dat jouw manier van ontwerpen voor websites, mobiele applicaties en nog veel meer, volledig zal veranderen. Met XD kan je op een doelgerichte, snelle, praktische en interactieve manier leren ontwerpen.

In de opleiding ontdek je hoe je met Adobe XD de user interface (UI) kan ontwerpen, door een prototype te maken met alle mogelijke grafische onderdelen voor bijvoorbeeld een mobiele applicatie of een website. Niet zelden gebeurt dat door een UI te importeren uit Adobe Photoshop, Sketch en Illustrator. Daarnaast is het mogelijk om interactiviteit toe te voegen aan een ontwerp, en zo ook de interactiviteit, de user experience, te testen. Ook ontdek je hoe je een ontwerp kan delen met een klant, en makkelijk feedback kan ontvangen, of een goedgekeurd ontwerp kan delen met ontwikkelaars.

Adobe XD bestaat uit verschillende modules. De module DESIGN laat toe de user interface van je project te ontwerpen. Via de module PROTOTYPE voeg je interactiviteit en navigatie toe, de user experience. Je creëert het netwerk tussen verschillende schermen en onderdelen van je project, de wireframes. Het resultaat van je werk kan je op elk moment live testen, op je computerscherm of een mobiel toestel. Ten slotte kan je in de module SHARE de ontwerpen op verschillende manieren delen met je opdrachtgevers, live feedback ontvangen, verbeteringen aan brengen, een project laten valideren en het dan uiteindelijk doorsturen naar ontwikkelaars.

Wat en voor wie?

Voor wie

  • Grafici
  • Projectmanager
  • Digital support

 

Waar en wanneer?
Programma
  • Wat is Adobe XD
  • Design
  • Prototype
  • Share
Aanvullende info

Je volgt les in een PC-lokaal met de voorziene software,
maar je kan uiteraard jouw eigen laptop meebrengen mits in bezit van Adobe XD CC2021

 

Met de steun van