Het drukke leven dat we leiden haalt ons sneller uit balans dan we denken. Het gebrek aan oprechte aandacht voor ons lichaam, onze ziel en onze geest brengt fysieke en emotionele spanning teweeg. Daar kan Ayurveda een antwoord op bieden: door middel van consultaties, massages en specifieke behandelingen herstellen we het evenwicht in je leven.

Ayurveda is een samenstelling van twee woorden in het Sanskriet: Ayu = Leven, Veda = Kennis. Samen betekenen ze ‘de kunst van het juist leven’.

Massage vormt één van de pijlers van de Ayurvedische gezondheidsleer. Dankzij regelmatige massages werk je preventief aan de gezondheid van je lichaam én je geest. Maar ook bij ziektes, aandoeningen en vervelende klachten is de Ayurvedische massage een krachtige genezer omdat ze het natuurlijke genezingsproces van het lichaam activeert. Bij elke Ayurvedische massage gebruiken we warme, medicinale kruidenolie.

Een Ayurvedische massage:

  • vermindert pijn
  • bevordert een diepere en natuurlijke ademhaling
  • ontspant spieren, zenuwen en botten alsook de geest
  • stimuleert de spijsvertering, de slaap en de eetlust
  • verlicht stress, vermoeidheid en uitputting
Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen kan deelnemen aan deze opleiding.

Waar en wanneer?
Programma

Ayurvedische achtergrondinfo

  • Wat is Ayurveda?
  • hoe verloopt een Ayurvedische massage en wat zijn de mogelijke effecten?
  • Welke olie gebruik je voor deze specifieke massage?

Uitvoeren van de lichaamsmassage

Via een interactieve lesmethode leer je de basis van therapeutische Ayurvedische massagetechnieken voor het hele lichaam, inclusief hoofd- en gelaatsmassage. Cursisten zullen zowel massage geven als ontvangen in een serene en veilige leeromgeving.

Aanvullende info

Mee te brengen per lesdag:

 

  • Schrijfgerief
  • 2 grote badhanddoeken

Na de tweedaagse basisopleiding kan (bij voldoende interesse) een vervolgmodule voorzien worden van opnieuw twee lesdagen.

Voorstelling van de docent:

Ik ben Jaspal Kumar, een Belg met Inidsche roots, die nu ruim 20 jaar in België woont, werkt en leeft. Mijn traditionele opvoeding volgens de Indische en Ayurvedische principes brachten me dichter bij mezelf en de kern van het leven. Dankzij meditatie, gezonde voeding, yoga en religie was mijn leven jarenlang in balans. Maar ook ik kwam in uitersten terecht... Verkeerde eetpatronen, het verwaarlozen van mijn geestelijke gezondheid en groei én het omgooien van mijn biologisch ritme bliezen het laatste vuur in me uit… tot ik begreep dat integreren niet betekent 'opgeven wie je in wezen bent'.  Vandaag leef ik vanuit mijn kern en werk bewust naar een evenwicht in wat ik doe, eet, beleef en voel. Ik combineer als het ware het beste uit twee werelden: India en het Westen. Ik ben dankbaar dat ik elke dag opnieuw mensen dichterbij een gezond leven kan brengen, ze kan laten ervaren dat de wijsheid van hun lichaam kostbaar én betrouwbaar is.

Met de steun van