Een barbecue organiseren vereist in de eerste plaats een gedegen kennis van het barbecuetoestel en uiteraard een aangepaste samenstelling van barbecuegerechten. Je leert grillen, roosteren en marineren van vis, vlees en groenten. Kortom alle kneepjes van het barbecueën en de uiteenlopende mogelijkheden met verschillende toestellen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor iedereen die de culinaire basisprincipes van het barbecueën onder de knie wil krijgen.

Wat na de opleiding

Na het volgen van de basisopleiding heb je voldoende kennis om in te stappen in de gevorderde modules zoals Oklahoma joe, big green egg, koud roken, warm roken,...

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Wij geven je graag een duwtje in de rug. Kom naar onze infoavond.   Meer weten

Programma

 

Avond 1

Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens de eerste les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool… De theorie/duiding wordt op een praktische manier gegeven, elke avond sta je zelf aan de rooster en proef je alle gerechten.

gebruikte toestellen: grill, barbecue, keramische bbq, gasbarbecue en elektrische bbq

verloop van de avond:

We bereiden diverse gerechten op basis van vlees en groenten op de barbecue

  • hapje bij aankomst en kennismaking
  • Vervolgens gaat iedereen aan de slag om 3 hapjes te bereiden
  • bereiding hoofdgerecht (varkensvlees)
  • bereiding dessert (fruit)

Avond 2

Tijdens de tweede workshop volgen we hetzelfde stramien, op deze avond worden gerechten bereid op basis van vlees en vooral vis. Ook de afwerking van uw product komt ter sprake. U gaat aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben. Technieken als direct en indirect, cavemanstyle, low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd. Na deze twee avonden heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!

 

Aanvullende info

Curd Velghe is heeft meer dan 30 jaar ervaring als ambachtelijk slager en chef, barbecue staat daarin centraal. In zoverre dat zijn slagerij uitgebreid werd met een heuse barbecuecorner/restaurant. 

Tot ver over de landsgrenzen leerde hij over én demonstreerde hij zelf barbecuetechnieken en toestellen in de ruimste zin van het woord. Hij is o.a. de uitvinder van de tafelbarbecue, beter bekend als Amica.

meer info over Curd vind je via https://www.meatheat.be/  

 

De opleiding vindt plaats bij Meat Heat te Harelbeke telkens van 19 tot 22u.

Zandbergstraat 187
8530 Harelbeke

In het inschrijvingsgeld is de foodcost inbegrepen. Dranken zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. 

Breng indien mogelijk een keukenschort mee, messen en tangen hoef je niet mee te brengen. 

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minstens 18 jaar, enige keukenervaring is mooi meegenomen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

Je kunt online inschrijven voor meer info contacteer je campus Gent of mail je naar steve.de.vroe@syntra-mvl.be

Met de steun van