Of je nu stukken voor jezelf of klanten in elkaar wil steken, kleding op maat kunnen maken is voor iedereen een handige vaardigheid. Zet jouw eerste stappen in de modewereld met onze opleiding basis kleding.

Onze ervaren docent begeleidt je door de verschillende machines en materialen en leert je stoffen van elkaar onderscheiden om de juiste stof te kiezen voor jouw kledingstukken. Na het volgen van deze opleiding kan je zelfstandig deze kennis van de basistechnieken omzetten in de praktijk en maak je je eigen rok, pantalon en jurk.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die in de mode aan de slag wil en een basis wenst in kledingafwerkingstechnieken.

Waar en wanneer?
Programma

BASIS KLEDING/DAMESKLEERMAKER 1:

  • Materialenleer
  • Machinekennis
  • Stoffenkennis
  • Basistechnieken nl. patroontekenen, knippen, stikken, naaien en strijken voor het vervaardigen van een rok, broek en jurk

Dit programma is onder voorbehoud. Modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen. Voor wie deze vaardigheden al beheerst is de opleiding Dameskleermaker meer geschikt.

Aanvullende info

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?

Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 jaar in de loop van het kalenderjaar dat de opleiding start.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Deze opleiding leidt niet tot een getuigschrift of diploma. De opleiding Basis kleding vormt een goede basis voor andere modeopleidingen zoals Dameskleermaker (avond) of Modeontwerper (dag) waar dit wel mogelijk is.

 

 

Inschrijvingen & inlichtingen

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC 109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. Voor Verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be of www.ivoc.be.

Met de steun van