In de praktijk van de gespecialiseerde voetverzorger is een freesmachine niet meer weg te denken. De moderne voetverzorger kan hiermee snel, veilig en doeltreffend werken. Er is tegenwoordig een grote keuze aan freeskopjes die verschillen in functie en materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Bekende freeskopjes zijn vb. diatwister, onyclean en trepanfrees. De vorm, dikte, grofheid en grootte van de freeskop moeten aangepast worden aan het te bewerken oppervlak (huid of nagel) en de soort behandeling.

Tijdens een goed uitgewerkte Powerpoint-presentatie worden de verschillende soorten van freesmachines besproken. Ook zal de reiniging, onderhoud en levensduur van deze machines aan bod komen. Aan de hand van beeldmateriaal en een grote collectie van freeskopjes wordt ingegaan op het gebruik en de mogelijke toepassingen. Hoe wordt met de frees een likdoorn verwijderd? En wat te doen bij zware eelt? Hoe ga je te werk bij een ramshoornnagel?

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is bestemd voor voetverzorgers en schoonheidsspecialistes die hun kennis en kunde met freestechnieken wensen uit te breiden en grondiger in te oefenen.

Alle actieve professionele zorgverstrekkers die tijdens de uitoefening van hun praktijk ook voetverzorging doen, zijn welkom.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond28 april 2020lessenroosterAalst109,99 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Wij geven je graag een duwtje in de rug. Kom naar onze infoavond.   Meer weten

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 sessies

Programma

SESSIE 1: Theroretisch gedeelte

  • Soorten freesmachines en handstukken
  • Overzicht van de verkrijgbare freeskopjes
  • Technische aspecten van de freesmachine en freeskopjes: reiniging, onderhoud, levensduur
  • Welk type freeskopje gebruiken bij behandeling van huid of nagel?
  • Bespreking van mogelijke toepassingen in de praktijk d.m.v. beeldmateriaal

 SESSIE 2: Praktisch gedeelte

Je laat de docent zien wat jouw vaardigheden zijn. De docent zal jou indien nodig advies geven om je werkwijze te optimaliseren. In groepsverband wordt bij iedere situatie uitgelegd welke freeskopjes gebruikt kunnen worden. Tijdens deze praktische sessie wordt er met eigen materiaal gewerkt op een meegebracht model.

 

Aanvullende info

Er is geen voorkennis vereist op het gebied van frezen.

Tijdens de cursus is er ook ruimte om uitgebreid praktijkervaringen uit te wisselen en te bespreken met de mede-cursisten en de docent.

Het gebruikte beeldmateriaal en de praktische voorbeelden zorgen voor voldoende bagage om deze technieken als professionele voetverzorger in de praktijk toe te passen.

MEE TE BRENGEN NAAR sessie 1: goesting, pen en papier

MEE TE BRENGEN NAAR sessie 2: een model en je volledige uitrusting en materiaal om een volledige voetverzorging te kunnen doen inclusief je freestoestel.

 

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die beroepshalve met voetverzorging bezig is: pedicures, gespecialiseerde voetverzorgers, schoonheidsspecialistes, podologen, etc.

Basiskennis (esthetische) voetverzorging is vereist (nagels knippen, vijlen, eelt verwijderen)

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt na afloop van deze opleiding een attest.

Deze opleiding komt in aanmerking voor accreditatie door de BVV.

Met de steun van