Het basisprincipe binnen de gespecialiseerde voetverzorging en andere takken van de persoonsverzorging is hygiëne. Dit heeft niet alleen betrekking op meubilair en de uitrusting van de verzorger, maar ook op het volledige instrumentarium dat gebruikt wordt tijdens de uitoefening van uw professionale activiteiten.

Materiaal dat bij de cliënt gebruikt wordt, moet altijd als potentieel risicohoudend beschouwd en behandeld worden. Daarom zijn reiniging en ontsmetting niet alleen zeer belangrijke stappen voorafgaand aan het sterilisatieproces maar zorgen er ook voor dat het materiaal veilig kan gehanteerd worden door de professional.

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op het belang van reiniging, ontsmetting en sterilisatie. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende mogelijkheden binnen iedere graad van zuivering. De meest gangbare methodes en producten komen hierbij aan bod.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich voor iedereen die op professioneel vlak voeten van klanten verzorgt.

Waar en wanneer?
Programma

Deze opleiding bestaat uit 1 sessie

Programma

  • Micro-organismen
  • Hygiëne van de praktijkinrichting
  • Categorieën van materialen
  • Reinigen, desinfecteren en steriliseren: het verschil en hun impact op de aanwezigheid van micro-organismen
  • Toepassingen binnen de gespecialiseerde voetverzorging
Aanvullende info

Tijdens haar cursussen geeft Monique op een overzichtelijke wijze een brede waaier van informatie over dit onderwerp. Hierbij is er ook ruimte om uitgebreid praktijkervaringen uit te wisselen en te bespreken. Oud-cursisten zijn erg positief over de interactieve en enthousiaste manier waarop ze les geeft.

Het gebruikte beeldmateriaal en de praktische voorbeelden zorgen voor voldoende bagage om deze vereisten als professionele voetverzorger in de praktijk toe te passen.

MEE TE BRENGEN NAAR DE LES: goesting, pen en papier

 

 

Toelatingsvoorwaarden

Vertrouwd zijn met de technieken van professionele voetverzorging als (medische) pedicure of schoonheidsspecialiste.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere aanwezige cursist ontvangt een attest van deelname.

Met de steun van