Pesten op het werk is een groeiend fenomeen in België. Bijna vijftien procent van de werknemers in ons land ervaart wekelijks pesterijen op het werk. De enige manier waarop deze problematiek kan aangepakt worden, is door beleidsmatig aanpassingen in te voeren waar een goed evenwicht is tussen een preventieve en curatieve aanpak.
In deze opleiding krijg je de nodige kennis en vaardigheden mee om een goed uitgewerkt anti-pestbeleid op te stellen en te verdedigen voor de directie, zodat dit op termijn zorgt voor een beter welbevinden van leerlingen, leraars, leidinggevenden en medewerkers.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die binnen een organisatie een degelijk antipestbeleid wil opstellen : vertrouwenspersonen, preventieadviseurs, zaakvoerders, HR-verantwoordelijken ....

Waar en wanneer?
Programma

-Inzicht in pesten (20u) : weten wat pesten is en hoe je dit kan detecteren
-Antipestbeleid (20u) : alle criteria kennen die nodig zijn om een degelijk antipestbeleid op te stellen die werkt op lange termijn.
-Gesprekstechnieken (12u): concrete gesprekken kunnen voeren, rekening houdend met de gevoeligheden
-Toegepaste bedrijfsvoering (4u) : basics om als consulent aan de slag te gaan
-Eindproef (1u) : presentatie van een uitgewerkt antipestbeleid

Aanvullende info

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minimaal een bachelor diploma

OF

Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als vertrouwenspersoon, preventieadviseur, HR-verantwoordelijke of zaakvoerder

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt in de examens en de eindproef ontvangt een getuigschrift 'Antipestcoördinator'

Met de steun van