De vernieuwde opleiding bestaat uit 3 modules. Starten doen we met de module 'Wervende schrijftechnieken' waar de focus ligt op schrijven pur sang, los van alle mediakanalen. We wakkeren je creativiteit aan, leggen de nadruk op correct taalgebruik en leren jou een goede tekst te schrijven mét effect door gebruik te maken van de juiste schrijftechnieken. Wanneer je dit onder de knie hebt, gaan we over naar module 2 'Toepassingen op copyformats'. In de tweede module maak je kennis met een resem aan formats (verpakkingen, flyers, brochures, social-media ads, websites, e-mails, verkoopbrieven, sms, chat, persberichten, ... en noem maar op). Per format ontdek je onder andere de copyvereisten, aandachtspunten, goede en slechte voorbeelden. Uiteraard gekoppeld aan de nodige tips, tricks én tools om nog beter te kunnen (leren) schrijven. Je wordt hiermee klaargestoomd voor het echte werk ! Om aan de slag te kunnen als copywriter - freelance of in dienstverband - is het belangrijk om te weten welke stappen je hiervoor dient te ondernemen. In de derde en laatste module 'Copywriter als beroep' krijg je inzichten in relevante wetgeving, ga je op bedrijfsbezoek en scherp jij je business skills aan.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is zeer interessant voor iedereen met een liefde voor taal en iedereen die wervende teksten wil leren schrijven. Na de opleiding kan je aan de slag als freelance copywriter of copywriter in dienstverband, in de profit- & non-profit sector. 

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond16 september 2021Sint-Niklaas640,01 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Toelatingsproef (1 sessie)

Tien voor taal (vrijstelbaar op basis van toelatingsproef, 4 sessies)

Nederlandse grammatica (vrijstelbaar op basis van toelatingsproef, 5 sessies)

Wervende schrijftechnieken (12 sessies)

 • Introductie in copywriting en oriëntatie
 • Taal die verkoopt
 • Creatief denken
 • Praktijkopdrachten
 • Examen

Toepassingen op copyformats (24 sessies)

 • De briefing
 • Copy voor branding, product en conversie
 • Copy voor content marketing
 • Copy voor direct marketing
 • Copy voor personality, community en PR
 • Praktijkopdrachten
 • Examen

Copywriter als beroep (9 sessies)

 • Professionele briefing (eindproefopdracht)
 • Reglementering en sectorwerking
 • Toegepaste bedrijfsvoering met bedrijfsbezoek
 • Business skills waaronder personal branding, presentatie- en verkooptechnieken
 • Praktijkopdrachten
 • Examen

Eindproef (1 sessie)

 

Bovenstaand programma is onderverdeeld in 60% klassikale lessen en 40% afstandsleren. Het afstandsleren vormt een mooie mix tussen e-content die je thuis op je eigen tempo kan doornemen via Moodle (onze elektronische leeromgeving) en schrijfopdrachten. Hou er dus rekening mee dat je naast de klassikale lessen, ook tijd extra moet voorzien voor opdrachten. Je kan daarbij rekenen op sturing en individuele coaching. Tijdens de coaching wordt er ingespeeld op je persoonlijke noden. Je wordt hierover uitgebreid geïnformeerd bij de start van de opleiding, maar hou er dus rekening mee dat je naast de wekelijkse lessen op onze campus ook thuis aan de slag zal moeten gaan.

 

Dit programma is onder voorbehoud. Bovenstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

Alvorens je deze opleiding kan starten, moet je een verplichte toelatingsproef afleggen. Deze toelatingsproef bestaat uit een klassikaal 'intake'gesprek waarbij de lesgever de - vooraf ingediende - eigen teksten (1 of 2 korte teksten en een lange tekst) van de cursist beoordeelt. Er wordt gequoteerd op leesbaarheid en structuur, algemeen correct taalgebruik en creativiteit en stijl. Deze opdracht wordt je voor de start van de opleiding bezorgd. Je dient op afgesproken tijdstip je taken in te leveren. Meer informatie volgt via de campus.

De opleiding bestaat naast de klassikale lessen op de campus ook uit e-lessen thuis. Bijkomend werk je thuis ook aan praktijk(schrijf)opdrachten. Het is dus noodzakelijk om te beschikken over een eigen laptop met office-programma. In de campus is er WIFI voorzien waardoor jij je eigen laptop ook kan meebrengen naar de les, indien gewenst.

De klassikale lessen gaan door op donderdagavond. Bijkomend dien je rekening te houden met een aantal maandagavonden in het begin van het schooljaar voor de modules taal + een extra moment voor een bedrijfsbezoek.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

- Je hebt een uitgesproken passie voor taal en schrijven

- Min. 18 jaar zijn

- Slagen voor de instapproef    

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van