Gebeten om als professional aan de slag te gaan in een demontage- en montagesectie of op de plaatwerkafdeling van een autoschadeherstelbedrijf? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt!

Als demonteur/monteur doe je, in functie van het herstelproces, de de- en montage van onderdelen op basis van de werkfiche en volgens de richtlijnen van de constructeur. Op de plaatwerkafdeling van je bedrijf vervang of herstel je beschadigde plaatonderdelen zodat alles terug de juiste vorm krijgen. 

Ook interesse in een carrière als 'Voorbewerker-spuiter carrosserie'? Klik dan hier.

Nadien je eigen carrosseriebedrijf starten? Klik dan hier.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die professioneel aan de slag wil als demonteur/monteur of plaatbewerker in een carrosseriebedrijf.

Wat na de opleiding

Met het sectorale certificaat 'Plaatwerker' op zak, word je op de werkvloer meteen op dit niveau ingeschaald. Het getuigschrift is erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Waar en wanneer?
Programma
  • Demonteur-monteur carrosserie
  • Plaatwerker carrosserie
Aanvullende info
  • De cursist geniet individuele coaching ter voorbereiding van de sectorale proef.
  • De opleiding is helemaal afgestemd op de beroepskwalificaties 'Demonteur-monteur', en 'Plaatwerker' (niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur).
  • Opgelet: de sectorale proef plaatwerker neemt een volledige weekdag in beslag. De juiste datum krijg je enkele maanden vooraf meegedeeld.
  • Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een overall, lage veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril. Indien je er zelf niet over beschikt, kan je ze via SYNTRA MVL centraal aankopen.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Beschikken over volgende eerder behaalde kwalificaties: Basis elektriciteit (mobiliteit), Basis carrosserietechnieken (mobiliteit) en Veiligheid & Milieu. Heb je deze niet? Volg dan eerst onze cursus 'Initiatie carrosserietechniek'
  • Minimaal 18 jaar zijn.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Geslaagd voor je sectorale proef? Dan ontvang je het sectorale certificaat 'Plaatwerker carrosserie'

Met de steun van