Een hip item dezer dagen is "gezond leven", we willen gezond eten, gaan sporten en op tijd wat ontspanning voor een gezonde geest in een gezond lichaam. in deze opleiding staan we stil bij ons dagelijks brood en gaan we broden bereiden met verschillende graansoorten.

Deze broden geven we ook een smaakevolutie mee door minimaal gebruik te maken van gist en over te schakelen op desems en lange rijstijden zodat het brood op een natuurlijke manier zijn kwaliteiten ontwikkelt wat de smaak en vershoudbaarheid alleen maar ten goede komt.

Wat en voor wie?

Voor wie

foodies, bakkers en hun medewerkers, keukenmedewerkers, koks, restauranthouders, uitbaters van een voedingswinkel,...

Wat na de opleiding

na de opleiding kan je de verdiepingssessie volgen waar volgende zaken aan bod komen fementatieschema's, desembroden met hoge hydratatie, desem op basis van tarwe

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Weekend19 februari 2022Sint-Niklaas125,01 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • voedingswaarde en werking van verschillende graansoorten en zaden
  • theorie desems
  • zelf een desem bereiden en bewaren
  • beheersen van het fermentatieproces
  • beheersen van het bakproces
  • verschillende broden bereiden met desem

     

     

Aanvullende info

Deze opleiding wordt gegeven door Marjolijn Bloemen van bakhuis BoCo. meer informatie over haar vind je terug via www.bakhuis-boco.be  

 

 

cursisten voorzien zelf: potjes en zakken, metalen deegmes, werkkledij en lunchpakketje

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Met de steun van