Als drone data-expert verdiep je je in de belangrijkste technologieën die je onder een drone kan hangen en leer je de daaruit voortvloeiende data te vertalen in een leesbaar rapport voor de eindklant. De behandelende technologieën die aan bod komen tijdens deze opleiding: fotogrammetrie in het algemeen, RGB cameratechnologie, multi-spectrale cameratechnologie, oppervlakte- en volumeberekening, thermische cameratechnologie en foto- en videotechnologie. Daarnaast wordt de Europese dronewetgeving en risico-methodologie SORA onder de loep genomen. Er zal bovendien tijdens een praktijkvlucht de volledige setting en voorbereiding van een datacaptatie worden uitgevoerd.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die in het bezit is van een:

  • Belgische dronelicentie klasse 1 of 2
    of
  • dronelicentie categorie Open A2

Iedereen met een dronelicentie categorie Open A2 of die als cursist zijn ingeschreven en daarvan het bewijs kunnen aantonen dat zij de opleiding tot dronepiloot categorie Open A2 of in de categorie Specific volgens de nieuwe geldende Europese wetgeving in een door het DGLV erkende entiteit (vliegschool) aan het volgen zijn

Wat na de opleiding

Als drone data-expert verdiep je je in de belangrijkste technologieën die je onder een drone kan hangen en leer je de daaruit voortvloeiende data te vertalen in een leesbaar rapport voor de eindklant

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond15 september 2022Sint-Niklaas1045 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De avondopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld twee avonden les per week 

  • Europese/Belgische dronewetgeving en SORA (28u)
  • Cameratechnologieën en dataprocessen (76u)
  • Toegepaste bedrijfsvoering drone data-expert (16u)
  • Eindproefbegeleiding drone data-expert (12u)
  • Eindproef drone data-expert (1u)
Aanvullende info

Cursisten voorzien in eigen laptop. De benodigde studentensoftware kan voorzien worden gedurende de opleiding.

Lesmateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap (Start me up) slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Met de steun van