Kriebelt het om te ondernemen? Ken je je product en sector goed maar worstel je met je marketingcommunicatie, financieel management, administratie en boekhouding, vennootschapsvorm, …? Verkies je om deze kennis op je eigen tempo op te doen vanuit je eigen omgeving en dit in combinatie met coachingsessies zowel in groep als individueel? Dan is E-bedrijfsbeheer dé oplossing!

In deze opleiding dompelen we je onder in de verschillende bouwstenen van het ondernemen. In het begin van de opleiding volg je de coachingmomenten zodat je goed voorbereid met je E-cursus aan de slag gaat. Jouw docent staat ten allen tijde online ter beschikking voor jou. Je volgt het traject en aansluitend is er een evaluatiemoment zodat je jezelf en je ondernemingsplan kunt bijsturen.
Op het einde van de rit behaal je je getuigschrift en kan je jouw ondernemersdroom ten volle realiseren.

Wil je graag in een persoonlijker traject jouw kennis van ondernemerschap bijschaven, neem dan zeker een kijkje op www.succesvolstarten.be en maak kennis met ons nieuw traject voor starters 'Start me up'!!

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Elke 18+ die graag op eigen houtje en op eigen tempo kennis verwerft, computervaardig is en beter voorbereid van start wil gaan met zijn/haar eigen zaak.

Waar en wanneer?
Programma

De opleiding bestaat uit 4 bouwstenen:


1. Commercieel beleid
2. Administratie en boekhouden
3. Financieel beleid
4. Recht en wetgeving


Per bouwsteen zijn er contacturen voorzien aangevuld met e-learning en een examen.
(Via 'lessenrooster' krijg je een overzicht van wanneer je juist op de campus zal moeten aanwezig zijn)


Het traject bestaat uit :


-Een individuele intake (1u)
-Een plenaire kick-off in de campus (8u)
-Groepsles commercieel beleid (8u)
-Groepsles administratie en boekhouden (5u)
-Groepsles financieel beleid (11u)
-Groepsles recht en wetgeving (4u)
-Groepsles visie en strategie (4u)

De verwerking van de leerstof gebeurt verder online, met de nodige ondersteuning van de docent per mail. Voor de 4 bouwstenen is er een examen voorzien in de campus om te na te gaan of de leerstof is verwerkt.

Doel van dit traject is om de haalbaarheid van de eigen zaak te beoordelen. Dit gebeurt finaal in een eindproef waar docent en jurylid niet alleen evalueren maar vooral ook optimaliseren.

 

Aanvullende info

De verdere verwerking gebeurt thuis en op eigen tempo adhv de aangeleverde leerwijzer. Online ondersteuning is continu voorzien. Zowel examenmomenten voor elk van de bouwstenen als ook de eindproef vinden plaats in de campus.

Deze opleiding komt in aanmerking als prestarterstraject voor de transitiepremie.

Toelatingsvoorwaarden

je bezit

  • minstens een basis aan Nederlandse taalvaardigheid
  • minstens een basis qua PC kennis
  • de nodige maturiteit om (semi) zelfstandig iets aan te leren. 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het slagen voor de examenproef verkrijgt u het getuigschrift "basiskennis bedrijfsbeheer" . Vanaf 1/9/2018 hoef je geen attest meer voor te leggen voor de wetgeving, maar de kennis blijft een grote meerwaarde om jouw succes als zelfstandige op korte maar ook op lange termijn te optimaliseren.

Met de steun van