Wil je inzicht verwerven in blended leeroplossingen of wil je er zelf ontwikkelen, dan is de volledige opleiding of een deel ervan de juiste keuze.  In de opleiding leer je verschillende tools, digitale leeractiviteiten en leerplatformen kennen, ontdek je hoe je een projectplan opstelt  en leer je om via de juiste technieken de leerervaring voor de cursist aangenamer te maken.
Je ondervindt hoe je valide en meetbare leerdoelstellingen kan formuleren in de context van online leren. Daarnaast weet je na de opleiding welke toetsingsmethode best past bij welke leerbehoefte. Wanneer je deze opleiding tot een goed einde gebracht hebt, kan je zowel als werknemer in een bedrijf of als zelfstandige aan de slag om blended leeroplossingen te ontwikkelen en/of te implementeren.

Wat en voor wie?

Voor wie

- Iedereen die vanuit zijn ervaring met opleidingen een stap verder wil gaan en meer wil inzetten op online en blended leren
- Trainers die klassikale opleidingen geven bij organisaties of in opleidingscentra, en die (een deel van) hun opleidingssessies online willen aanbieden
- Trainers of opleidingsverantwoordelijken die opleidingstrajecten klassikaal verzorgen, maar deze willen omzetten naar blended trajecten
- Learning & Development professionals die zowel strategisch als praktisch willen meedenken over het uitrollen van digitale leeroplossingen in hun organisatie

Wat na de opleiding

Na het volgen van het volledige traject en een positieve beoordeling van jouw projectwerk, ben je in staat om als zelfstandig ondernemer organisaties te ondersteunen op vlak van digitaal leren, of kan je als medewerker/zaakvoerder digitaal leren een prominentere plaats geven binnen jouw eigen organisatie. 

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond en weekend04 oktober 2021Gent950 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

EERSTE JAAR : ontwikkelaar blended leertrajecten

Meso-niveau – Leertrajecten (34u)
-Ontwerpen van een blended leertraject
-Doelstellingen, werkvormen en tools
-Evalueren en ondersteunen
-Eindopdracht

Deze module biedt voldoende kennis en inzicht voor HR/L&D-profielen in een organisatie die het opleidingsaanbod blended willen maken. Deze kan eventueel worden aangevuld met de Macro-module.

Micro-niveau basis (48u)
-Introductie
-Leeractiviteiten ontwikkelen en publiceren
-Digitale didactiek
-Eindopdracht

Micro-niveau geavanceerd (28u)
-Articulate Storyline
-Audio & video
-Webinar/Virtual classroom
-Grafische skills
-Visualisaties & animaties
-Screencastst/Pencasts

Na het eerste jaar ben je voldoende onderlegd om als ontwikkelaar blended leeroplossingen aan de slag te gaan in een bedrijf. Ook als lesgever ben je in staat om jouw opleidingen om te zetten in blended trajecten.
Voor de geavanceerde micro-module heb je licenties nodig om te kunnen oefenen.

TWEEDE JAAR : freelance ontwikkelaar blended leeroplossingen

Macro-niveau (28u)
-Digitale leercultuur en strategie
-Platforms & tools

Deze module kan bijkomend interessant zijn voor HR/L&D-profielen.

Projectwerk/intervisie (24u)

Stage (40u)

Start me up (88u) https://www.syntra-mvl.be/opleiding/start-me-ondernemerschap

Eindproef (1u)

Aanpak


Tijdens elke module word je begeleid door de docenten om de verworven competenties om te zetten in een effectief leertraject, gaande van een beredeneerde leerstrategie tot het ontwikkelen van enkele digitale leeractiviteiten.

Een deel van de inhoud neem je zelfstandig online door via een aantal digitale leermodules op het online leerplatform. Daarnaast krijg je zowel online lessen als klassikale lessen. De lessen zullen opgebouwd zijn uit een combinatie van kennisoverdracht en concreet oefenen.
Naast de geplande sessies verwachten we dat je 2 à 3 uur per week extra kan besteden aan het afwerken van opdrachten of het doornemen van online inhoud.

 

Dit programma is onder voorbehoud. Bovenstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

 

Aanvullende info

Zijn niet alle modules voor jou relevant? Stuur een mailtje naar stefan.ost@syntra-mvl.be, samen met jou stippelen we de leerroute uit die het best bij jou past.

 

Deze opleiding wordt ondersteund door:

 

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je een laptop / PC / tablet, een webcam, internetverbinding en bij voorkeur een tweede scherm nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je hebt al expertise opgebouwd met opleidingen binnen een onderwijsinstelling of trainingen binnen de HR-afdeling van een organisatie, en je hebt interesse in digitaal leren.
  • Je hebt reeds een pedagogisch-didactische achtergrond en wil je bijscholen op vlak van digitaal leren.
     
    EN
  • Je hebt minimaal interesse in digitale didactiek en tools, en beschikt over de nodige digitale basiscompetenties.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van