WordPress is met meer dan 25 miljoen gebruikers wereldwijd dé software om op een eenvoudige manier mooie websites en blogs te creëren en te beheren. Bovendien is Wordpress helemaal gratis en bevat het tal van thema’s en plug-ins die u snel en makkelijk toelaten om uw eigen website te ontwerpen en volledig uit te bouwen.

Wordpress is een gebruiksvriendelijk CMS systeem

Wordpress is een gratis open-source content management system (CMS) gebaseerd op PHP en MySQL. Laat u echter niet afschrikken door deze terminologie. U kan heel makkelijk met WorPress leren werken zonder dat u zelf technische kennis hoeft te bezitten. Wordpress is immers een flexibel, gebruiksvriendelijk en makkelijk uitbreidbaar systeem.

Als CMS is het ideaal voor het bouwen en beheren van eenvoudige tot middelgrote websites voor zelfstandigen, eenmanszaken en , KMO’s. Voor het opzetten van een blog is WordPress het meest gebruikte systeem op het internet. Meer dan 60 miljoen blogs werden wereldwijd met WordPress gebouwd.

Wat en voor wie?

Voor wie

De basiscursus WordPress richt zich tot elke zaakvoerder, zelfstandige of kmo-medewerker die op een eenvoudige manier zijn eigen website of blog wil ontwerpen en beheren.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond10 november 2021Gent453,75 Euro
Dag01 februari 2022Gent453,75 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • Inleiding: Wat is WordPress
  • WordPress downloaden en lokaal installeren
  • Dashboard: Instellingen aanpassen , Pages , Media , Thema’s , Plugin , Blog
  • Keuze van een thema , downloaden en starten met de bouw van een eigen website
  • Het aanpassen van een thema
  • Beheer van de inhoud ( Content management) van je WordPress website
  • Werken met plug-ins , keuzemogelijkheden , downloaden , configuratie
  • Verschillende mogelijkheden als webhosting
  • FTP software
  • Inleiding in Google analytics & Adwords

Leer werken met WordPress en bouw uw eigen website!

Aanvullende info

Deze WordPress opleiding is BYOD : Bring your own device. Cursisten worden geacht hun eigen laptop mee te brengen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen MAC of Windows.

Na het volgen van de WordPress training bent u in staat om op een eenvoudige manier een website te bouwen en deze inhoudelijk te beheren of aan te passen.

Toelatingsvoorwaarden

De enige vereisten om te kunnen deelnemen aan de WordPress opleiding is het bezitten van een zekere affiniteit met internet.

Met de steun van